Bodrum Gündem

Göç resim sergisi açıldı

Göç resim sergisi açıldı

Sanatseverler Bodrum Belediyesi bünyesindeki Ali Hakan Aykan (Trafo) Kültür ve Sanat Merkezinde Ressam Neriman Karşanbaş’ın kişisel resim sergisi açılışında bir araya geldiler.

Bodrum Gündem Haber

Kelebeklerin Göçü ile 54 adet Yağlıboya, Karışık ve Akrilik Tekniklerinden oluşan birbirinden değerli eserlerin bir araya getirildiği sergiye katılan konuklar tüm eserleri büyük bir ilgiyle tek tek incelediler.

Sanatçının eserlerinde hâkim olan renk, her zaman MOR’dur. Mor doğada en az bulunan renk olduğundan, sanatçı tüm renklerden daha değerli olarak görür. MOR ile sanatını ve yaşam tarzını oluşturur.

Sanatçının çalışmalarında her ağaçta bir kadın/insan figürü ön plandadır. Doğup, büyüdüğü yer olan, Hatay’ın “Daphne” mitolojisini hatırlatır. Mor renkli Ağaçlarında kendi çektiği fotoğrafları kullanarak, İlk bakışta gördüğü ağaçlarda saklı kadın-erkek figürlerinin varlığını eserlerine yansıtır. Bu Yansıma sanatçının izdüşümüdür.

Ressam Neriman Karşanbaş, insanların öldükten sonra ağaca dönüştüklerini ve bunu da mor ağaçlarına yansıttıklarını ifade ederek, ”Gökyüzü, yeryüzü ve yeraltını birbirine bağlayan yaşam enerjisi olarak görünür. Ölüm yok dönüşüm vardır. Ağaçlar; Kelebeklerin evi, konaklama yeri, üreme yerleri, flört ettikleri yer. Kelebeklerin yaşam alanları. Ağaçlar Kelebekler için ne kadar önemli ise, Kadınlar için de İstanbul Sözleşmesi o kadar önemlidir” dedi.

Sanatseverler bu eşsiz sergiyi 18–24 Ekim tarihleri arasında Ali Hakan Aykan (Trafo) Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaret edebilecekler.

Neri Mor Kar (Neriman Karşanbaş) hakkında;

İskenderun’da doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi-Mesleki Eğitim Fakültesi- Uygulamalı Resim Eğitimi mezunu. 2006 yılı İskenderun Festivali’nde “Gün Batımı” adlı Fotoğraf Yarışmasında “ikincilik”, 2007 yılında Ella Louise “Deniz Tutkulu” adlı Resim Yarışması’nda “ikincilik” ve 7. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında ise “Sergileme” ödüllerini aldı. 2007 yılı Antalya’da Anteus Derneği ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği “Köprülü Kanyon” adlı Resim Çalıştayı etkinliğinde bulundu. 26 yıl MEB’da Resim öğretmenliğinden sonra 2019 yılında emekli oldu. Yurtiçinde 10 kişisel ve 33 karma sergiye katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.