Bodrum Gündem

Atila Sertel “Başta özgürlük olmak üzere basının tüm sorunlarını iktidara geldiğimizde çözeceğiz”

Öncelikle böyle bir buluşmayı gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. 2018 çok başarılı geçmişti, inanıyorum 2021 de öyle geçecek. Çıkan sonuçları da siz hem mecliste hem bütün kamuoyu önünde ortaya çıkartmış ve bizim neler yaşadığımızı anlatmış olacaksınız. Zaten sizler milletvekilliği yapmaya başladıktan sonra gazetecilerin mecliste temsil edilmesiyle bir şeyler de değişmeye, en azından ses çıkmaya başladı. Bunun için de bir yerel gazeteci olarak teşekkür ederim.

“Ben teşekkür ediyorum. Tuncay Özkan arkadaşımla beraber bu organizasyonu gerçekleştirdik. Marmaris Belediye Başkanımızın ve çalışanlarının çok büyük emeği ve katkısı var, onlara ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Sen 2018’de de buradaydın fiilen izledin. O tarihle bu tarih arasında farklılıkların ne olup bittiğini şimdi çalışma raporu geldiği zaman okuyarak saptayacağız. Ama görünen gerçek şu; biz istiyoruz ki bu çalıştayı her yıl yapalım ve her yıl genel başkanımızı yerel medya ile buluşturalım. Ama araya aksilikler girdi, 2019 yerel seçiminin ardından pandemi girdi. Salgın döneminde evlerimizden çıkamaz olduk ve o yüzden yerel çalıştay bugüne kaldı. İnşallah iktidar olduğumuzda aldığımız bu bilgiler ışığında Türkiye’deki basının en temel sorunlarını çözeceğiz. Başta özgürlükler olmak üzere özlük hakları, sendikal hakları, çalışanların kendi iş güvencesi olmak üzere her şeyi çözmeye çalışacağız. Biz istiyoruz ki medya, basın özgür olsun ve ötekileştirilmesin. Yani ‘Sen bendensin iyisin, benden değilsin senin yolun cezaevi’ ya da ‘Dayak attırırım sana’ denmesin, herkes özgürce fikrini söylesin. İnsanlar bizim gibi düşünmeyebilir. Ama özgürce yazabilmeli, söyleyebilmeli…”

Çok doğru Milli Gazete’nin temsilcisin de konuşma yapacak olması çok dikkati çekti.

“Evet Mustafa Kurdaş yapacak. Aynı zamanda Karar Gazetesi’nden Mehmet Ocaktan, Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu ve Serdar Ateş, Tele 1’den Merdan Yanardağ ve sendikacı arkadaşlarımız var. Çok zengin bir program var…”

Farklı görüşlerden…

“Evet. Onu bilerek ve isteyerek yaptık. Çünkü biz sadece Cumhuriyet Halk Partili gazetecileri ya da bizim gibi düşünenleri değil ülkücü, Ak Partili, HDP’li gazeteci arkadaşlarımızı da davet ettik. Hepsi geldi. Bütün kentleri ayrı ayrı masalara dağıttık. Kentler buluşsun, aynı kenttekiler birbiri ile zaten görüşüyorlar. Tanışsınlar ve bir kardeşlik ortamı doğsun istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum…”

Atila Abi bir soru sormak isterim. Bu çok önemli. Saygı Abi Mersin’de Kılıçdaroğlu’na ‘Siyasi cinayetler suikastlar olacak’ diye bir soru sormuştu. Bu konuda hedefte de korkarım ki hep gazeteciler olur. Neden? Sanırım bu tahmin değil. Kılıçdaroğlu ‘Tahmin ediyorum’ diye yola çıkmaz diye düşünüyorum.

“Tabii ki. Olmasın istiyoruz. Bu konuda başta ‘İç İşleri Bakanı’yım’ diyen kişi olmak üzere en tepedekileri de uyarmak istiyorum. Bir Allah’ın kulunun canına kastedilirse Türkiye’de çok sıkıntı olur diye düşünüyorum…”

Türkiye kaybeder.

“Evet. Yani Uğur Mumcular, Abdi İpekçiler, Ahmet Taner Kışlalılar, Bahriye Üçoklar hepsi içimizde çok büyük yara, uhde. Bu ülke silahla ve cinayetlerle değil kardeşlikle anılmalı. Ülkemize yazık etmeyeceğiz. Bu ülke bizim, beraber yaşayacağız…”

Çok doğru. Bu korku gençlerin gazeteciliğe olan ilgisini azaltır mı?

“Azaltmaz. Gazetecilik bir aşk. Sen yıllardır niye yapıyorsun? Çok para kazandığından değil, çok mutlu olduğundan. Yazıyorsun, yayın yapıyorsun, bu çok önemli. Bu bir aşk ve bu aşk asla ölmez. Milletvekilliği biter ama gazetecilik bitmez. Bende hep öyle, öyle bakıyorum…”

Benim için de öyle…

“Mesleğimiz bu, yani gazetecilik. Milletvekilliği meslek değil, gelir geçer. Seni tekrar gördüğüm için memnun oldum. İnşallah sağlıklı bir ortamlarda yeniden buluşacağız…”

Çok teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.