Bodrum Gündem

Bahçeşehir Koleji Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası tamamlandı

Bahçeşehir Koleji Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası tamamlandı

Bahçeşehir Koleji, Türkiye Satranç Federasyonu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Bodrum Satranç İlçe Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde Bahçeşehir Koleji Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan satranç turnuvasında bu yıl 6 farklı kategoride 86 sporcu centilmence mücadele etti. Turnuva Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır’ın açılış hamlesi ile başladı.

İki gün süren turnuvada, kıyasıya mücadelenin devam ettiği 6 tur sonunda, 17 sporcunun katıldığı 8 yaş altı kategorisinde Altay Teo Ayhan birincilik, Çağan Ege Özen ikincilik, Uraz Baş üçüncülük madalyasını alırken 20 sporcunun katıldığı 10 yaş altı kategoride 6,5 puan ile Enes Yalçınkaya birinci, 6 puan ile Miran Nergiz ikinci, 5,5 puan ile Emir Kayra Sezer üçüncü oldu. 26 sporcunun katıldığı 12 yaş altı kategoride 6 puan ile birinciliği paylaşan iki sporcunun sıralamasında birinci İpek Öztürk, ikinci Eylül Tümer olurken 5 puanla üçüncülüğü paylaşan 4 sporcu içerisinde sıralamada Attila Doğan üçüncü oldu. 7 sporcunun katıldığı 14 yaş altı kategoride Ege Pakkan birinci, ikinciliği paylaşan iki sporcu içerisinde sıralamada Kâmil Baran Konday ikinci ve Timur Demiroğlu üçüncü olurken 10 sporcunun katıldığı 2004,2005,2006,2007 doğumlu sporcuların mücadele ettiği 18 yaş altı kategorisinde Bora Özgen birincilik, Metehan Berber ikincilik, Kent Mikael Köprülüler ise üçüncülük madalyasının sahibi oldu. Ayrıca turnuvada 2015 yılı ve öncesi doğumlu sporcular da açık kategoride mücadele etti. 6 sporcunun katıldığı 2015 yılı ve öncesi açık kategoride Hasan Acıoluk birinciliği, Gökhan Acar ikinciliği, Ataberk Altuntaş üçüncülüğü göğüsledi.

Sporcular turnuva sonunda düzenlenen tören ile kupa ve madalyalarını Bodrum Bahçeşehir İlkokul Müdürü Oben Öztoklu, Müdür Yardımcısı Elif Pakkan, Beden Eğitimi Zümre Başkanı Sinem Kayar, Satranç Öğretmeni Nino Kalaycı ve Turnuva Başhakem Yardımcısı Milas İlçe Temsilcisi Ulusal Hakem Elif Vildan Altunbozar’ dan aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.