Bodrum Gündem

Bugün Halkımız Acımasızca Daha da Fakirleştirildi

Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu (PPK) bugün piyasa kurallarına tamamen aykırı olarak, paramızın dolar ve Euro karşısında daha da değersizleşeceğini bile bile, faizde 2 puan gibi büyük bir indirime daha gitti.

Faizler gerçek enflasyonun çok çok altına getirilince, bu sabah 9 Lira 22 kuruş olan Amerikan doları 9 Lira 42 kuruşa, Euro da 11 liranın üzerine yükseldi. Böylece zaten damat döneminden bu yana son aylarda alınan kararlarla değersizleştirilmiş olan milli paramız, bu kararla daha da değersizleşti.

Bu da halkımızın hızlı bir şekilde daha da fakirleşmesine neden olacak.

Dövizdeki artış; doğal gazdan, benzine, mazota;  gübre ham maddesinden, tohumlara; sanayi ham maddelerinden, ara maddelerine ve nakliye ücretlerine kadar maliyetlerin yükselmesi ve halkımızı yeni ve acımasız zamlarla karşı karşıya bırakacağı anlamına geliyor.

Bu yanlış kararların en büyük sorumlusu; önce ekonomiden anlamayan damadını hem maliyenin hem hazinenin başına getiren, ancak damadın ekonomiyi batırdığını görünce Merkez Bankası Başkanları ve PPK üyelerini hallaç pamuğu gibi atarak, 4 defa Merkez Bankası Başkanı değiştirip, bağımsız olması gereken Merkez Bankası’nın özerkliğini yok ederek kendi kararlarını uygulatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır.

Ekonomiden biraz anlayan insanları adeta çıldırtacak kadar yanlış olan bu kararlar, gerçekten bu ülke insanının bir an önce sandığa giderek bu kötü yönetimi ülke yönetiminden def etmesini artık zorunlu hale getirdi.

21 Ekim 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.