Bodrum Gündem

Avrupa Sınırları Duvarlarla Örülüyor… Polonya Da Başladı…

Avrupa Birliği Ülkeleri’nde sığınmacılara karşı duvar örme yöntemi genişliyor.

Yunanistan’ın sığınmacılara karşı Türkiye sınırına duvar örmesinin ardından, şimdi de Polonya, sığınmacılara karşı önlem olarak Belarus sınırına 300 km. Uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde duvar örmeye başladı.

Alman Bild Gazetesi’nin haberine göre, hareket sensörlü olan ve güvenlik güçleri tarafından 24 saat kontrol altında tutulacak olan bu sınır duvarı, Polonya’ya 330 milyon Euro’ya mal olacak.

ALMANYA MI FİNANSE EDİYOR?

Aslında Belarus sınırından gelen sığınmacıların hedefi Almanya. Bu da, “Acaba Almanya el altından bu duvarı finanse mi ediyor?” sorusunu da sorduruyor.

Oysa Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına 2017 yılında duvar ördürmeye başladığı zaman, “Sınırları duvarla kapatmak bu sorun için çözüm değil” demişti.

Polonya’nın da Yunanistan’dan sonra duvar örmeye başlaması, “Avrupa Birliği sınırlarını duvarlarla mı kapatacak?” sorusunu da sorduruyor.

Nitekim Bild gazetesi bu haberine, “Bütün Avrupa’ya duvar mı örmek zorundayız?” başlığını attı.

Kendi fikrimi söyleyeyim: Eğer zenginliklerinizi fakir ülkelerle paylaşmazsanız ve kendi çıkarlarınız için o ülkelerdeki istikrarsız rejimleri desteklemeye devam ederseniz ya da o ülkeleri iç savaşlara sürüklemeye devam ederseniz; isterseniz 100 metre yüsekliğinde duvar örün, o sığınmacılar tünel kazar topraklarınıza yine girer. Çözüm paylaşımcılıkta!

22 Ekim 2021-Cuma-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.