Bodrum Gündem

İskelenin yat marinaya dönüştürülmesi söz konusu değildir

İskelenin yat marinaya dönüştürülmesi söz konusu değildir

Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) Turizm Ticaret Limited Şirketi, Marmaris Karacasöğüt’te yat limanı projesi için denizin betonla doldurulmasına gelen tepkilerle ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) Turizm Ticaret Limited Şirketi, Marmaris Karacasöğüt’te yat limanı projesi için denizin betonla doldurulmasına gelen tepkilerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Muğla İli, Marmaris İlçesi, Karaca Mahallesi, Söğüt Mevkii’ndeki tekne bağlama iskelesinin, 60 teknelik olan kapasitenin 187 tekneye çıkarılması ile ilgili kapasite artırım projeleri, yetkili birimler tarafından onaylanmış ve ilgili kurumlardan tüm izinler alınmıştır. Bahsi geçen tekne bağlama iskelesi, bölgedeki tek atık alım tesisini bünyesinde barındırmakta olup, kurumumuz tarafından işletilmektedir.

Deniz Kirliliğinin Önüne Geçilmesi Hedeflenmekte…

Söz konusu bölgede düzensiz olarak demir atan tekneler, deniz dibi canlılarının yaşam alanlarına zarar vermekte olup, ayrıca görüntü ve deniz kirliliğine de neden olmaktadır. Yapılan kapasite artırım çalışmaları ile körfezde düzensiz olarak çapa atan, deniz ve görüntü kirliliği yaratan ve deniz dibi canlılarının yaşam alanlarına zarar veren teknelere yanaşma yeri sağlayarak tekne ile gelen misafirlere daha güvenli ve kaliteli hizmet sunmak, atık alım tesisi ile de deniz kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bakanlık ve İlgili Kurumlardan Tüm İzin Alınıp Başlatılmıştır…

Muğla İli, Marmaris İlçesi, Karaca Mahallesi, Söğüt Mevkii’ndeki tekne bağlama iskelesinin kapasite artırım çalışmaları, vaziyet planı dâhil tüm projeler Bakanlık tarafından onaylandıktan ve ilgili kurumlardan tüm izinler alındıktan sonra başlatılmıştır. Kapasite artırımı olan iskelelerin tamamı, dalga kıran yapılmadan yüzer iskele olarak deniz yüzeyi alanda konuşlandırılacak olup,  kıyı kısmında yapılacak olan çalışmaların tamamında ahşap malzemeler kullanılacaktır. İskelenin yat marinaya dönüştürülmesi söz konusu değildir.

Ayrıca, çıkan haberde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından “sunulan evrakların tam olduğu, yasa gereği tüm prosedürlerin yerine getirildiği ve buna göre ruhsatın verildiği” beyan edildiği görülmektedir.

Bahsi geçen tekne bağlama iskele projesi kapsamında, 15.10.2021 tarihinden önce alanda yürütülen faaliyetler, inşaat yasağının kalkmasının ardından yapılacak olan çalışmalara yönelik malzeme ve ekipman temini yönünde ön hazırlık mahiyetinde olup, kapasite artırım çalışmalarına 15.10.2021 tarihinden itibaren başlanılmıştır.

Kurulduğu günden bu yana çevremizi, doğamızı koruma eksenli faaliyetleri başarıyla yürüten MUÇEV’e yönelik asılsız iddialara karşı hukuki ve cezai anlamda yasal müracaat haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.