Bodrum Gündem

Erdoğan’ın Sağlık Durumu Çok mu Sorunlu?

Kamuoyunda, hatta AKP kulislerinde kısık sesli de olsa konuşulan önemli konulardan biri de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu!

Nasıl konuşulmasın?

Haberlerde, sosyal medyadaki videolarda, Erdoğan’ın ciddi sağlık sorunları olabileceğine dair sinyaller gözle görülebiliyor.

Önce yürümesinden başlayalım. Erdoğan’ın son aylardaki yürüme görüntülerini incelediğimizde, çoğu kez ayaklarını sürüyerek adım attığını, bazen de tökezlediğini gözlemliyoruz. Bazı görüntülerde ise eşi Emine hanımdan destek alarak merdiven indiğini, eğer uçak merdiveninden iniyorsa trabzanlardan güç aldığını ve normalden yavaş adımlarla indiğini görüyoruz.

Uyuklama olayları ise vahim durumda. Bir canlı yayın kaydı sırasında uyuklaması kayıtlara geçti. Bazı devlet başkanları ile ortak basın toplantıları sırasında anlık uyuklamalar yaşadığı ve bu durumun sıklaştığı da ortada olan bir gerçek. Nitekim, son Afrika gezisinde bu durum tekrar yaşandı.

Bununla da kalmadı, kısa bir süre de olsa alenen burnunu karıştırdı.

Dünya medyası önünde uyuklamalar ve burun karıştırmaların hepsi istem dışı davranışlardır. Eğer o sıralarda kendini kontrol edebilecek durumda olsa, elbette bunların hiç biri meydana gelmezdi. Demek ki bir oto kontrolsuzluk sorunu ciddi boyutlara gelmiş!

BASKET KOMEDİSİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o “Müthiş zeki!” danışmanları, Erdoğan turp gibi sağlıklıdır imajı vermek için, onu ekibiyle birlikte “Sözde” basket oynarken görüntülediler ve yayınladılar. Hadi basket zorlaması yaptınız, bari o görüntüleri yayınlamasaydınız.

Erdoğan’ın kendisine verilen basket topunu son derece ağır hareketlerle alıp atabildiği apaçık ortada idi. Üstelik diğerleri kısa da olsa koşular yaparken, Erdoğan o düzmece basket maçında olduğu yerde durarak kendisine atılan topları alıp attığını ve doğru düzgün bir hareketlilik içerisinde olamadığını gördük.

Bizim gibi spor yapmış kişiler böyle sözde sportif aktiviteleri anında gözlemleyebilir, bazı insanlarınız da bu görüntülere bakıp, “Aaa, bak basket oynamış, turp gibi maşallah” demiş de olabilirler!

Ama gerçekler hiç bir zaman saklanamaz.

Ben doktor değilim. Ama Erdoğan’ın gösterdiği semptomların hiç de küçümsenemeyecek bazı sağlık sorunlarının varlığını gösterdiğini görecek kadar da sıradan vatandaş kadar bilgi sahibiyim.

Ben ülkemin Cumhurbaşkanı’nın dünya kamuoyu önünde uyuklamasını, burun karıştırmasını asla görmek istemem. Yüzüm kızarır utanırım. Nitekim hem utandım hem de yüzüm kızardı.

Erdoğan’ın zaman zaman iç ve dış politikadaki  aşırı öfkeli çıkışlarının da istem dışı olduğunu tahmin ediyorum.

Eğer bir devlet yöneticisi, bazı istem dışı hareketlerine artık hakim olamıyorsa, o zaman o yöneticinin artık o koltukta oturup oturamayacağına tıp doktorlarının karar vermesi zamanının gelmiş olduğunu düşünüyorum.

Aileden aldığım kültür ve insanlığım gereği düşmanıma bile hastalık dilemem; şifa dilerim.

Kendisine asla oy vermemiş olsam da, oy vermeyecek olsam da; ülkeyi  çok çok kötü yönettiğini görüyor olsam da, kendisine acil şifalar diliyorum. Allah hiç kimseyi, ateşle, suyla, soğukla, açlıkla, ailesel ve doğal  felâketlerle ve hastalıklarla terbiye etmesin.

25 Ekim 2021-Pazartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.