Bodrum Gündem

Zeynep Oral ile The Bodrum Cup

33 yıl boyunca sürekli her yıl yapılabilen ender etkinliklerden bir tanesi The Bodrum Cup’a bu sene Zeynep Oral da konuk gemisinde katıldı ve izlenimleri Cumhuriyet Gazetesinde iki bölüm olarak yazdı. The Bodrum Cup ne ifade ediyor onun için? Kendisinden dinleyelim istedik. Güzeldi değil mi?

Muhteşemdi, heyecan vericiydi. Çevremizdeki bütün o teknelerin yarışması. Kimi zaman böyle gökyüzüne uçacakmış gibi olan martılar gibiydi kimi zaman dalgalarla öpüşen o yelkenler yan yatmalar o rüzgârı bekleyişler. Her anı ayrı bir zevkti ama beni en çok etkileyen ne biliyor musunuz? Bir yanda yarışırken bir yanda da o dostluk, o dayanışma, o bütünleşme doğa ile insanın birlikteliği. Bunlar çok etkileyiciydi. Bir de bütün bu yarışın yani bu yangının yaralarını sarmak için olması onlara yönelik olması olağanüstü bir durumdu. Bütün sponsorları ben buradan tebrik etmek istiyorum hepsine tek tek katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum ve Bodrum Cup artık bir marka.

Çok da önemli bir marka. Benim önemsediğim bir nokta daha var. Erman Aras bu işi başlattı ve ona da minnettarız Bodrum olarak. Sonrasında dedi ki bu işi profesyonel yapabilmek için gençlere aktarmak lazım ve Süleyman Uysal’ın komite başkanlığında gençlere bıraktı. Gençlere bırakmak güvenmek lazım değil mi?

Kesinlikle öyle. Erman beyle bende tanıştım. Çok saygı duydum, hayran kaldım bütün yaptıklarına. Süleyman Uysal’ı da çok takdir ediyorum oda kendi ekibiyle birlikte canla başla çalıştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın tavrı çok çok olumluydu bütün bu yarışlar boyunca. Bir de tabii ben kişiliğimden dolayı bu yarışı sanat eserleriyle de değerlendiriyorum. O Bodrum Gençler Gençlik Kulübü ile birlikte dans kulübüyle birlikte Fatih’in kulüp ile birlikte Erasmus öğrencileri ile çökertmede gerçekleştirdikleri o sanat eserleriyle Çökertme küllerinden yeniden doğmuş gibiydi. Sosyal sorumluluk ve doğa sanatının bu kadar başarılı bir şekilde bu kadar etkileyici yine Kerem Görsev’in piyanosuyla oraya yerleşip konser vermesi muhteşemdi.

Hepsi bir bütündü değil mi?

Bir hepsi bir bütündü ve hiç bir yanı eksik değildi yani Toplumsal Bilinci, Sanat ve Kültür ile iç içe oluşu doğa ve insanın bu yakınlığı bütün bunlar çok güzeldi yani keşke Türkiye’mizde şu Bodrum Cup gibi olabilse diye çok geçirdim.

Ekonomik açıdan da çok önemli katkı sağladı Bodrum’a dönem itibariyle artık sezonun bittiği bir dönem ama birçok insan geldi Bodrum Cup’a takip edebilmek için bu açıdan da ekonomik bir döngü sağlandı değil mi?

Kesinlikle ekonomik katkısı oldu. Dün akşam söyle dolaşırken her yer cıvıl cıvıl tıklım tıklım ve bütün yarışmacılar yarışmaları izlemek için gelenler de her yeri doldurmuşlardı. Buda çok iyi bir şey.

Zeynep Oral’ın gözlemleri önemliydi bunu Cumhuriyet Gazetesinde ki yazısıyla gündeme getirdi onu da okumanızı tavsiye ediyorum. Bodrum Cup bizim için çok önemli Bodrum için çok önemli ve Bodrum Cup’ın daha da uzun yıllar devam edebilmesi belki yüzyılı da aşacak şekilde devam edebilmesi gönlümüzden geçen. Hem sosyal hayata etkisi de hem de ekonomik hayata etkisi açısından çok çok önemli. Emek harcayanların elini taşın altına sokanların hepsine teşekkür ediyoruz.

Fotoğraflar: Yıldız Feldmann

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.