Bodrum Gündem

Ankara Anlaşması 1921: Kolokyum ve Sergisi açıldı

Ankara Anlaşması 1921: Kolokyum ve Sergisi açıldı

Institut  français  Türkiye,  Ankara  Anlaşması’nın  yüzüncü  yılı vesilesi ile “Ankara Anlaşması: Bağlam, Müzakere ve Sonuçlar” başlıklı  bir  kolokyum  ve  “Ankara  Anlaşması  (1921  –  2021)” başlıklı sergi düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

Ankara Anlaşması (1921 – 2021) sergi açılışı 25 Ekim’de Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Açılışa katılan Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı ve Institut français Türkiye Genel Müdürü Jean-Jacques Victor yaptığı konuşmada 20 Ekim 1921’de imzalanan Ankara Anlaşması’nın sonuçlarının ve iki ülke ile iki halkı birleştiren bağların gücünün anlamak isteyen herkes için çok değerli olduğunu ifade etti. Victor, “Ankara Anlaşması, yüz yıl sonra, bu bağların korunması ve zenginleştirilmesi için her koşulda işbirliği yapmamız için bize ilham vermeye devam etmelidir” dedi. Victor, sergiyi gerçekleştiren Claire Le Bras ve katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederken tüm lise ve üniversite öğrencilerini Fransız ve Türk diplomatik arşivlerinden az bilinen belgelere dayanan sergiyi görmeye davet ettiklerini belirtti.

Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 23 Kasım’a kadar sürecek olan sergi, Institut français İstanbul’da 5 Kasım – 23 Aralık ve Institut français İzmir’de 2 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Sergi açılışının ardından Institut français Türkiye’nin Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü   (IFEA)   ile ortaklaşa düzenlediği  “Ankara Anlaşması:  Bağlam,  Müzakere ve Sonuçlar”  başlıklı kolokyuma geçildi.  Kolokyum,  Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü  (IFEA)  Müdürü Bayram Balcı, Antalya Bilim Üniversitesi’nden Mesut Uyar, IFEA’dan Jean-François Pérouse ve Claire Le Bras, Sinan Kuneralp ve Collège de France’dan Henry Laurens’in Ankara Anlaşması’nın farklı yönlerini ve ikili ilişkiler ile bölge üzerindeki etkilerini tartıştıkları sunumları ve soru – cevap bölümü ile ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.