Bodrum Gündem

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı 25. yılını kutluyor

31 Ekim 2021 tarihinde düzenlenecek bir organizasyonla 25. kuruluş yılını kutlayacak olan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı tarafından organizasyon öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban “Vakfımız doğru yönetim şekli, şeffaflığı ve güvenilirliğiyle Türkiye’de alanında rol model niteliği taşımaktadır. Tüm faaliyetlerimiz halkımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile iş birliği içinde gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı olarak kısa zaman önce Fizyoterapi Danışmanlık Birimimizi faaliyete geçirmiş olmanın gururunu da yaşıyoruz” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Engellilerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, engelli bireylerin bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerini ve bu anlamda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla her geçen gün faaliyetlerine bir yenisini eklediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim kadromuzda yer alan beş fizyoterapist, dört özel eğitim alan öğretmeni, bir işitme engelli öğretmeni, bir rehber öğretmen ve bir psikolog ile engelli bireylerimiz için bireysel ve grup olarak planlanan eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunuyoruz. Zihinsel, bedensel ve işitme engelli bireylerimiz için destek eğitim programlarımızın yanı sıra yaygın gelişimsel bozuklukları ve öğrenme güçlüğü olan bireylerimiz için de özel eğitim programlarımızla hizmet veriyoruz.”

Fizyoterapi ve Klinik Pilates Hizmetleri

“Fizyoterapi Danışmanlık Birimimizde bedensel yetersizliğe sahip bireylerimiz için kaba motor ve ince motor kas gelişimlerini artırmaya yönelik, disiplinler arası iş birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı ‘Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı’ uygulanmaktadır. Fizyoterapi alanında ihtiyaç duyulan tüm teknik donanım ve ekipman sürekli yenilenerek güncel tedavi yöntemleri hayata geçirilmektedir. Ayrıca yine uzman fizyoterapistlerimiz eşliğinde klinik pilates, reformerpilates ve hamile pilatesi çalışmaları yapılmaktadır. Yakın zamanda eğitim hizmetlerimize Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı’nı da katarak bu anlamda güçlük yaşayan bireylerimizin konuşma becerilerinin geliştirilmesini amaçlamaktayız.”

Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri Sanat Çalıştayı

“500 m² kapalı, 450 m²açık olmak üzere toplam 950 m² alan üzerine kurulu Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde düzenlediğimiz seramik, mozaik ve tekstil atölyesi faaliyetlerimiz de aralıksız devam etmektedir. Atölye faaliyetlerimizi her yıl düzenlediğimiz ve dört gün süren, Türkiye’nin her yerinden ve Bodrum’dan gelen akademisyenlerimizin ve sanatçılarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Sanat Çalıştayımızla desteklemekteyiz.”

25 Yıl Önce Bir Hayalle Başladık…

Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban basın toplantısında sözlerini şöyle sonlandırdı: “25 yıl önce bir hayalle başlayarak kurulanVakfımız, bugün hala ilk günkü heyecan, motivasyon ve sevgiyle çalışmalarına devam etmektedir. Geçen zaman içinde edindiğimiz bilgi ve deneyim ile her gün daha verimli ve daha etkili hizmet sunmaya çalışıyoruz. Kalbi engel tanımayan ve vakfa yürekten desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Tüm faaliyetlerimizi bu destekler sayesinde yürütüyor ve hizmetlerimize yenilerini de katarak devam edebilmemizde destekçilerimizin artmasının önemini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum.Engelli bireylerimizin kişisel ve bedensel gelişimini desteklemek, topluma etkin katılımlarını sağlamak ve ailelerine destek olmak amacıyla yeni projeler eşliğinde özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri vermeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.