Bodrum Gündem

Çiftçinin ürünlerinin satın alınması ve depolanması nasıl gerçekleştirilecek?

Çiftçinin ürünlerinin satın alınması ve depolanması nasıl gerçekleştirilecek?

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yaklaşık 17 dönüm arazisi ile tesislerinin 19 yıllığına kiralanacağı iddiaları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı;

Muğla ilimizin Milas ilçesinde 1986 yılından beri faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yaklaşık 17 dönüm arazisi ile tesislerinin 19 yıllığına kiralanacağı iddiaları, Muğla’daki çiftçilerimiz tarafından endişe ile karşılanmış ve tepkilere sebep olmuştur. Özellikle kiralama işleminin iktidar partisi mensubu bir şahsa yapılacağı iddiası çiftçilerimizin hayal kırıklığını artırmıştır. Bölgenin tek Toprak Mahsulleri Ofisi olması sebebiyle, bu kiralama işleminden sonra çiftçilerimiz muhtemel piyasa risklerine ve fiyat manipülasyonlarına karşı savunmasız ve sigortasız kalacaklardır. Böyle bir durumda, “Ofis Çiftçinin Kara Gün Dostudur” şiarıyla Türkiye’nin dört bir tarafında çiftçilerimize uzun yıllardan beri destek olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Milas’ta arazi ve tesisleriyle kiralanması Muğlalı çiftçilerimizin “kara gün”ü olacaktır. Dolayısıyla, Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralanması iddialarının bir an önce açıklığa kavuşturulması, eğer böyle bir planlama varsa bölgemizdeki tarımsal üretimin geleceği açısından derhal bu işlemin durdurulması gerekmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

Milas Toprak Mahsulleri Ofisi ile alakalı olarak kamuoyuna yansıyan bu iddialar doğru mudur?

Bu tasarrufun amacı ve bu işlemle hedeflenen kamu yararı nedir?

Söz konusu arazi ve tesislerin kiralanması ihale ile mi yapılmıştır? Eğer ihale ile yapıldıysa hangi tarihte yapılmış, ihaleye kimler hangi tekliflerle katılmıştır ve karar verilen kiralama bedeli nedir?

Söz konusu arazi ve tesislerin kiralandığı şahsın AK Parti Milas İlçe Başkanlığı yöneticisi olduğu iddiası doğru mudur?

Hali hazırda yüksek girdi maliyetleri ile başa çıkamayan ve zarar eden çiftçilerimizin, Milas’taki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralanması durumunda ortaya çıkacak piyasa düzensizliklerinden ve piyasa manipülasyonlarından korunması konusunda hangi tedbirler alınacaktır?

Söz konusu kiralama işleminden sonra bölgedeki çiftçilerimize yönelik taban fiyat uygulaması nasıl sağlanacaktır?

Söz konusu kiralama işleminden sonra bölgedeki çiftçilerimizin ürünlerinin satın alınması ve depolanması nasıl gerçekleştirilecektir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.