Bodrum Gündem

Dağ bisikletleri şehre iniyor

Dağ bisikletleri şehre iniyor

Son yıllarda büyük ilgi gören bisiklet sporunu ve zorlu bir dal olan “Dağ Bisikleti”ni geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen OPET Muğla Cup Four Cross için geri sayım başladı. Yarışlar 3 etap olarak 29 Ekim’de Fethiye’de başlayacak, 31 Ekim’de Marmaris’te ve 2 Kasım’da Bodrum’da devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) tarafından düzenlenen OPET Muğla Cup Four Cross, 29 Ekim’de başlıyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu, Muğla Valiliği, Marmaris, Fethiye, Bodrum Kaymakamlığı, Muğla, Fethiye ve Bodrum Belediyeleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenecek olan OPET Muğla Cup 4x Eliminator yarışının ilki 29 Ekim’de Fethiye’de gerçekleştirilecek. Üç etaptan oluşan yarışlar, 31 Ekim’de Marmaris’te ve 2 Kasım’da Bodrum’da devam edecek.

Parkurlar İlk Kez Şehir Merkezine Yerleştirilecek

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 10 yılı aşkın süre dünyada 25 şehirde düzenlenen City Mountainbike formatı Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) Derneği girişimiyle bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenecek. Türkiye’de ilk kez şehir merkezine kurulacak engellerle oluşturulan parkurda aynı anda dört sporcu çıkış alabilecek. Muğla ilini UCI’ın dünya şampiyonası takvimine ekleyerek OPET Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımayı amaçlayan organizasyonda birinci olan yarışmacı 2022 yılında düzenlenecek olan City Mountainbike etkinliğine katılacak. Fethiye, Marmaris ve Bodrum’daki etaplara City Mountain Bike BV Başkanı Kristoph Bruyneel ve 15 UCI sporcusu da katılacak.  Amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getirecek yarışmada şampiyon milli sporcularımız Abdülkadir Kelleci ve Veysel Gülmez de yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.