Bodrum Gündem

Lions Kulüpleri arıları yaşatmak için köylülere 4 ton arı keki bağışladı

Ağustos ayında Muğla ve ilçelerinde yaşanan yangın felaketinin yaraları bilinçli ve planlı bir şekilde sarılıyor. Uluslararası Lions Federasyonu ormanları yandığı için açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan arılar için 4 ton arı keki bağışında bulundu.

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

Muğla Valiliği başta olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri yangın sonrasında bilinçli ve planlı bir şekilde yangında zarar gören insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar. Bu yardımlardan en anlamlısı ise Yangından en çok etkilenen yerlerden birisi olan Milas’a bağlı Fesleğen’de arıcılık faaliyetinde bulunan köylülere 4 ton arı keki dağıtılması oldu. Çünkü arılar sadece bölge için değil dünyanın geleceği içinde çok önemli. Fesleğen, Gürceğiz ve Akçakaya köylerinde Arıcılık faaliyeti gösteren köylüler, Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından yapılan bu yardımdan dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

Köylüler mutlu…

Fesleğen köyünde adeta bir panayır, bir şenlik havasında gerçekleştirilen etkinliğe Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem ve Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Teoman Akçalı ve yönetimi başta olmak üzere, Ege bölgesinde faaliyet gösteren 26 Lions Kulübü başkan, yöneticisi, yedi bölge başkanı ve üyeleri ile Fesleğen, Gürceğiz ve Akçakaya köylüleri katıldı.

Fesleğen Mahallesi Muhtarı Erkan Kaba ev sahipliğinde bir araya gelen köylüler ve Lionlar hep birlikte “Orda Bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür…” şarkısını söylediler.

Akçalı; 4 Ton Arı Keki dağıtıldı…

Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Lion Teoman Akçalı, “3. ve 4. Kesim Açlıkla Mücadele Direktörü Lion Figen Bayülgen’in projesi olan, Yangından etkilenen, Milas ilçesine bağlı Fesleğen, Gürceğiz ve Akçakaya köylerinde Arıcılık faaliyeti gösteren köylülerimizin arıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri amacıyla 4 ton Arı Keki dağıtımı yapılmıştır…” dedi.

Yangından en çok Zeytincilik ve Arıcılık etkilendi…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Çok büyük bir felaket yaşadık. En büyük darbeyi de zeytincilik ve arıcılık aldı. Başta gönüllü yurttaşlar ve STK’lar ile yerel yönetimler yaraların sarılması için çareler arıyor ve emek harcıyor. Herkes dayanışma içinde elinden gelen desteği vermeye çalışıyor, veriyor da. İşte şimdi bu dayanışmanın çok güzel bir örneğini burada yaşıyoruz. Daha önce geldik ve bir hazırlık çalışması yapmıştık. Milsa’a bağlı üç köyümüzün bu sıkıntısını giderme adına güzel bir destek verildi. Orman alanlarımızın yanması çam balı üretimi açısından da bir yıkımdır. Zaten arıcılarımızın maliyetleri de çok yüksek. Bu nedenle arıcılık ciddi bir darboğaza girdi. Bu gün Lions Kulüpleri tarafından arıcılarımıza hiçte az olmayacak bir miktarda, 4 ton arı keki dağıtılıyor, diğer taraftan da kovan, ilaç ve şeker yardımı da yapılıyor. Arıcılarımıza destek olmamız gerekiyor…” dedi.

Başkan Tokat arıların yaşamasının sadece bal üretimi için değil, dünya ekolojik dengesi için çok önemli bir yer tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Biz sarı yelekliler hizmet için her yerdeyiz…

Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Lion Teoman Akçalı böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Arı yaşam demek. Bizler de yaşama bir damla su vermiş olduk. Burada yaptıklarımız aslında bir simge. Arılar dünyamız için çok önemlidir. Yangın felaketinden en çok zeytin ağaçlarının ve arıların etkilendiğini tespit ettik. Arıcılarımıza destek vermek için, yaralarına az da olsa bir merhem olabilmek için Fesleğen köyüne geldik. Bizleri çok iyi karşıladılar. Biliyorsunuz Lions Kulüpleri bir hizmet kuruluşudur ve bizler hizmet için her yerdeyiz. Şunu bilin ki nerede bir ihtiyaç varsa sarı yelekliler oradadır. Biz sarı yelekliler her yerde olmaya gayret gösteriyoruz. Bu günde yine hizmet için buradayız…”

İleriki aylarda zeytin ile ilgili bir projelerinin de olduğunu, yangın felaketinde yanan zeytin ağaçlarının yeniden yeşermesi için zeytin fidanı projesi hazırladıklarının bilgisini de verdi.

Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve şenlik havasında geçen etkinlikte Fesleğen Mahallesi Muhtarı Erkan Kaba ve köylüleri misafirlerine otlu gözleme ve ayran ikram etti.

Bu Hizmet aktivitesine katkı koyanlar;

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem, 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni  Lion Teoman Akçalı, Yönetim Çevresi Saymanı Lion Köksal Erdem, Yönetim Çevresi Sekreteri  Lion Belgin Başer, Genel Yönetmen Birinci Yardımcısı  Lion Yakup Özdanon, Genel Yönetmen İkinci Yardımcısı  Lion Refik Dinç, 3.Kesim Başkanı  Lion Hakan Civan, 4.Kesim Başkanı  Lion Nazan Albayrak, 5.Kesim Başkanı  Lion Mahmut Özgür Yağcı, 6.Kesim Başkanı  Lion Cengiz Halil Candurmaz, 3.Kesim 7.Bölge Başkanı  Lion Nuriye Çelik, 3.Kesim 8.Bölge Başkanı  Lion Yılay Çeken, 3.Kesim 9.Bölge Başkanı  Lion Nurettin Durmuş, 4.Kesim 10.Bölge Başkanı  Lion Melek Araca Gök, 4.Kesim 11.Bölge Başkanı  Lion Meral Erol, 4.Kesim 12.Bölge Başkanı  Lion Hatice Yenişehirli, 4.Kesim 13.Bölge Başkanı  Lion Lale Özdanon, Bahar Lions Kulüp Başkanı  Lion Hatice Güleç, Konak Lions Kulüp Başkanı  Lion Ali Üçkardeş, Kordon Lions Kulüp Başkanı  Lion Ali Erdembeyli, Agora Lions Kulüp Başkanı  Lion Buket Yitmen, Efes Lions Kulüp Başkanı  Lion Onur Ergün, Lozan Lions Kulüp Başkanı  Lion Tuğba Zambak, Ümit Lions Kulüp Başkanı  Lion Demet Denizli, Tarihi Kemeraltı Lions Kulüp Başkanı  Lion Tülay Toprak, Kahramanlar Lions Kulüp Başkanı  Lion Başak An, Körfez Lions Kulüp Başkanı  Lion Yaşar Budak, Güzelyalı Hatay Lions Kulüp Başkanı  Lion Abdullah Ömer Tarancı, İzmir Yalı Lions Kulüp Başkanı  Lion Azadegül Şenkutlu, Mimar Sinan Lions Kulüp Başkanı  Lion Tülin Sirel, Mersinli Lions Kulüp Başkanı  Lions Fatma Uckardes, Buca Lions Kulüp Başkanı  Lion Üstün Soydan, Gaziemir Lions Kulüp Başkanı  Lion Mediha Çağlı, Güneş Lions Kulüp Başkanı  Lion Canan Can, Teos Lions Kulüp Başkanı  Lion Nursel Ulcay, Urla 2000 Lions Kulüp Başkanı  Lion Canan Kılınç, Ege Pasaport Lions Kulüp Başkanı  Lion Funda Çorpa, Çeşme Metropolis Lions Kulüp Başkanı  Lion Onur Ercan, Pergamon Lions Kulüp Başkanı  Lion Erol Güvenç, Turgutreis Lions Kulüp Başkanı  Lion Ayfer Kamçılıoğlu, Mausoleum Lions Kulüp Başkanı  Lion Sertaç Eyibilir, Bodrum Lions Kulüp Başkanı  Lion Özgül Özakman, Pedesa Lions Kulüp Başkanı  Lion Rüya Karatoprak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.