Bodrum Gündem

Belediye ve tapudan vatandaşa kolaylık

Belediye ve tapudan vatandaşa kolaylık
02.11.2021
0
A+
A-

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Tapu Müdürlüğü vatandaşların işini kolaylaştıracak bir işbirliğine imza attı.

Bodrum Gündem Haber

İki kurum arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Marmaris Tapu Müdürlüğünde işlem yaparken talep edilen emlak beyan değer (Rayiç Bedel) yazısı, vatandaşın Marmaris Belediyesi’ne herhangi bir vergi borcu yoksa artık istenmeyecek.

Marmaris Belediyesi ile Marmaris Tapu Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine; Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Tapu Müdür Vekili Nurgül Gültekin katıldı.

İmzalanan protokolle, Marmaris Belediyesi’ne herhangi bir vergi borcu olmayan tüm gerçek ve tüzel kişilerden, Marmaris Tapu Müdürlüğü’nde işlem yaparken talep edilen emlak beyan değer (rayiç bedel) yazısı artık istenmeyecek. Protokolün, zaman kaybı ve kâğıt israfını da önleyerek, ‘Emlak Rayiç Bedelleri’ işlemlerinde vatandaşın işini büyük oranda kolaylaştıracağı belirtildi.

Vatandaşın İşi Kolaylaşacak

Törende konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Vatandaşlarımız tapu işlemlerini yaparken belediyemize rayiç bedel almak için gelmeyecek, tapu müdürlüğümüz bizim sistemimiz üzerinden rayiç bedelleri görebilecek ve bu sayede vatandaşımız bize gelmeden işlemlerini tapuda kolaylıkla halledebilecek. Buna imkân sağlayan Marmaris Tapu Müdürlüğümüze de iş birliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Tapu Müdür Vekili Nurgül Gültekin de, “Sayın başkanımıza bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşımız daha önce tapuda işlem yapacağı zaman belediyeye gelip borcu olup olmadığına dair rayiç bedel evrakını alıp bize getirmesi gerekiyordu. Şimdi vatandaşımız bu işlemleri için zaman kaybetmeyecek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.