Bodrum Gündem

Yapışık ikizler Türkiye’de kendi vücutlarına kavuştu

Yapışık ikizler Türkiye’de kendi vücutlarına kavuştu
02.11.2021
0
A+
A-

Kamerun’dan 9 aylıkken gelen yapışık ikizler Elizabeth ve Mary, Türkiye’de 7 ay süren tedavi sonucu sağlıklarına kavuşarak taburcu oluyorlar.

Bodrum Gündem Haber

2 Kasım, Salı günü, Saat: 11.00’de Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde, yapışık ikizler Elizabeth ve Mary’nin ayrılma hikâyesi paylaşılacak.

İşte ayrılık hikâyelerinden kısa notlar;

“Kamerun’dan 9 aylıkken kalçalarından yapışık olarak gittikleri Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde minik ikizler Elizabeth ve Mary; birçok branştan hekimin başı çektiği bir sağlık profesyoneli ordusunun olağanüstü çalışmalarıyla kendi vücutlarına kavuştular.

Minik ikizler, Türkiye’de 7 aylık tanı, operasyon ve tedavi süreci sonunda ayrı birer bebek olarak sağlıklarına kavuştular.

Sıkı bir ekip çalışmasının önemini ve ülkemizin sağlıkta dünyayla yarışır bir konumda olduğunu bir kez daha kanıtlayan bu ‘en güzel ayrılıkta, 7 aylık süreç çok zorlu ve sancılı geçtiğini belirten ekip Zira bebeklerin omuriliklerinden kuyruk sokumlarına, genital sistemlerinden idrar yollarına dek sadece fiziksel değil, sistemsel olarak da birçok yapışık alanları bulunduğunu ifade ettiler.

27 saat süren ameliyat öncesi birçok ön hazırlık operasyonu yapıldı. Her şey titizlikle düşünüldü; zorlu ameliyat öncesi 3 boyutlu maketi bile hazırlandı, ameliyat öncesi uzmanlar günlerce çalıştı, gün be gün durumları değerlendirildi.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Uzmanlarından Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Tander, Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Ağır, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Serpil Ustalar Özgen ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Agop Çıtak, şimdi 16 aylık olan minik ikizleriyle birlikte Akwe Çifti,  bu çarpıcı öykünün perde arkasını tüm detaylarıyla anlatacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.