Bodrum Gündem

Bodrum’un en büyük, en önemli ve ölümsüz bir eseri Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, 31 Ekim Pazar akşamı Bodrum Golf &Tennis Club’ta düzenlenen yemekle 25. kuruluş yılını kutladı.

Bodrum Gündem Haber

Binbir emek ve zorluklara karşın 25 yıldan bu yana dezavantajlı bireylere hizmet veren Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Başkanı Numan Balaban; “Vakfımız için Bodrum’un en büyük, en önemli ve ölümsüz bir eseridir diyebiliriz…” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada “Biliyorsunuz gelişmeler ve değişimler hep fikirlerle başlar. Önemli olan doğru fikrin ortaya atılması, o fikir için çalışmak ve o fikri somutlaştırmaktır…” vurgusunu yaptı. Bir önceki dönem başkanı İbrahim Akkaya; “Vakıf olarak bütün yurttaşlarımızla vatandaşlık bağıyla akraba olduğumuzu düşünüyoruz…” derken, Bodfrum Engelliler Sağlık Vakfı kurucu başkanı Ahmet Zırh da “Bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var. Bu devlet ve halkımız bizler için önemli ve bizler de elimizden geldiği kadar devletimiz ve halkımız için çalışmaya devam edeceğiz…” dedi. Birol İnan da konuşmasında; “Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın Bodrum kentine de büyük katkısı var…” ifadesine yer verdi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı 25.Yıl Organizasyonuna; Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Serhat Işık, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanları, 11. Dönem Yönetim Kurulu ve vakıf üyeleri katıldı. Organizasyonda Vakfın geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanları’na da 25. yıl anısına birer plaket sunuldu.

Türkiye’de alanında rol model niteliği taşıyor… 

25.yıl organizasyonunda açılış konuşmasını yapan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban; “Vakfımız için Bodrum’un en büyük, en önemli ve ölümsüz bir eseridir diyebiliriz. Eserleri yaratmak kadar yaşatmak da önemlidir ve bu eseri yaşatmak için kurulduğu günden beri Vakfımızda yönetimin her kademesindeki görevlilerimiz, emek verenlerimiz, gönüllülerimiz olmak üzere herkes görev ve unvan ayırt etmeden aynı aidiyet duygusuyla ve azimle çalışmaktadır. Vakfımızın en büyük başarısı ilk günden beri bu felsefeyle faaliyet gösteriyor olmasıdır. Bu nedenle dolu dolu 25 yılı kutlamak bizlere gurur veriyor. Vakfımızın en önemli özelliği kurulduğu ilk günden beri doğru yönetim şekli, şeffaflığı ve güvenilirliğiyle Türkiye’de alanında rol model niteliği taşımasıdır. Tüm faaliyetlerimiz halkımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile iş birliği içinde gerçekleştirilmektedir. Sürdürülebilir başarımızın temeli de budur…” dedi.

Kapasite artıyor, bu doğrultuda ihtiyaçlar da artıyor… 

Vakıf olarak sorumluluklarının da her geçen gün arttığını belirten Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Daha çok engelli bireyimize ulaşmak, onlara eşitlik, eğitim ve iş imkânı sağlamak için sürdürülebilir başarı hedefiyle çalışıyoruz. Yeni gönüllüleri, yeni destekçileri, yeni üyeleri bu iş birliğinin ve gücün içine katabilmemiz çok önemli çünkü her geçen gün kapasitemiz artıyor, bu doğrultuda ihtiyaçlarımız da artıyor ve değişiyor. Bu vesileyle kalbi engel tanımayan ve vakfa yürekten desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm destekçilerimize şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  Tüm faaliyetlerimizi bu destekler sayesinde yürütüyoruz ve hizmetlerimize yenilerini de katarak devam edebilmemizde destekçilerimizin artmasının önemini bir kere daha vurgulamak istiyorum…”

Ahmet Aras; “Dile kolay tam 25 yıl …”

Açılış konuşmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras söz alarak; “25 yıl dile kolay… Biliyorsunuz gelişmeler ve değişimler hep fikirlerle başlar. Önemli olan doğru fikrin ortaya atılması, o fikir için çalışmak ve o fikri somutlaştırmaktır. 1996 yılında atılan o adım da bizim bugünlere gelmemizi sağladı. Birkaç kişinin bir araya gelerek ortaya attığı bir fikrin sonucunda gelinen 25 yıl çok önemli bir başarıdır. Hepimiz alkışlamalı ve 25. yılı kutlamalıyız. Kurucularımız 25 yıl önce ellerinde bir bina, bir arazi, bir öğretmen bile yok iken inandılar ve yaptılar, bu vakfı kurdular. Bu yola kalpten inanarak çıkanlara, ilerleyen yıllarda bu misyonu devam ettirenlere, hiçbir zaman inancını kaybetmeyen herkese saygı duyuyorum. Bu çok büyük bir özveri ve sorumluluk duygusudur. Büyük bir toplamsal harekettir. Engelli bir bireyin ailesi tarafından güvenilir bir yere gönül rahatlığıyla teslim edilebilmesi o kadar önemli ve büyük bir hizmet ki… Aynı zamanda böyle bir hizmetin sürdürülebilir olması da çok önemli veVakfımız da en zor günlerinde bile imkânsızlıklar nedeniyle kapısını bir gün kapatmamıştır. Bodrum olarak Vakfımıza sahip çıkmalıyız…” dedi.

El emeği plaketler sunuldu…

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın konuşmasının ardında Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanları Ahmet Azmi Zırh’a,  Birol İnan’a,  Ahmet Salih Biçer adına Vehbi Yazıcı’ya, İbrahim Akkaya’ya ve 25.Yıl Organizasyonuna katkılarından dolayı Bodrum Golf &Tennis Club Genel Müdürü Caner Tuna’ya Bodrum Belediye Başkanı  Ahmet Aras ve Muğla Milletvekili  Suat Özcan tarafından gecenin anısına Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın öğrencileri tarafından hazırlanan birer plaket sunuldu.

Bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var…

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Kurucusu Ahmet Azmi Zırh plaket töreninde kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Öncelikle değinmek istemediğim bir konu var: Allah rahmet eylesin,  Mesut Yılmaz’ın Vakfımız’a çok büyük faydaları vardır. Her temel atma törenimize mutlaka geldiler. Devletimiz her zaman bize bu yolculukta yardımcı oldu. En büyük desteğimiz devlet, halk ve belediyedir. Kamu arazisini bize veren Ali Server Yazgan Başkanımız’a da burada teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Bir el arabasıyla iki tane tuğla getiren vatandaşımızın desteği bile binayı yapmak kadar önemliydi bizim için… Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var. Bu devlet ve halkımız bizler için önemli ve bizler de elimizden geldiği kadar devletimiz ve halkımız için çalışmaya devam edeceğiz…”

Dezavantajlı bireylerimize özel plajımız bile var…

Kurucu Başkanlardan Birol İnan ise; “Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın Bodrum kentine de büyük katkısı var. Özellikle kent donatılarının engellilere göre uyarlanması Bodrum Sağlık Vakfı’nın vizyonuyla gelişmiştir. Artık engelli otoparkları, rampalar, engellilerimizi düşünen uygulamalar var. Bu bireylerimize özel plajımız bile var. Bodrum Sağlık Vakfı’nın engelli bireylerimize katkısının dışında böyle bir katkısı olduğunu da söylemek istiyorum. Bu çok önemli…” dedi.

Biz çok önemli ve örnek bir modeliz… 

Vakfın bir önceki dönem Başkanı İbrahim Akkaya ise konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Bu Vakıf kolektif bir çabanın ürünü ve biz bu hizmetleri sunarken yurttaşlık görevi bilinciyle çalıştık. Hepimiz Anadolu’nun bir yerinden geldik. Çalıştık, kazandık ve topluma olan borcumuzu hiç unutmadık. Vakıf olarak bütün yurttaşlarımızla vatandaşlık bağıyla akraba olduğumuzu düşünüyoruz. Bu bizim çalışma felsefimizdir. Bu 25 yılda çok sıkıntılı süreçlerden geçtik ama bunun bir yurttaşlık vazifesi olduğunu bilerek hiç vazgeçmeden çalıştık. Biz Türkiye’deki birkaç yüz engelliye hizmet veriyoruz ama çok önemli ve örnek bir modeliz. Hizmetlerimizin devam etmesi için gördüğümüzü görmezden gelmemeli, sorumluluk almalı ve vazifeye atılmalıyız…”

Törenin ardından davetliler, sahne alan Triodonna müzik grubu eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.

Numan Balaban BESV Yönetim Kurulu Başkanı, Yılmaz Algül BESV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ülker İnan, Sadife Akdolu,Hüseyin Boyacı, Gözde Ağan, Efes Yazıcı, Hülya Kocadon, Ekin Ozan, Murat Önder

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Hakkında:

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, 1996 yılında, Bodrum ve çevresinde yaşayan, eğitim ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan engelli bireylerimize hizmet sunmak ve onlara destek olmak hayaliyle yola çıkan 36 iş insanı tarafından kuruldu. Kurulduğu yıllarda Bodrum Devlet Hastanesi’nin bodrum katında kısıtlı imkânlarla engelli bireylere fizik tedavi hizmeti veren Vakıf, 2002 yılı itibarıyla daha fazla engelli bireye destek olabilmek için Turgutreis’te 10 dönüm arazi üzerine kurulan ve 250 özel gereksinimli bireye hizmet verme kapasitesine sahip iki vakıf binası ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen fizyoterapi ve özel eğitim hizmetlerinin yanı sıra engelli bireylerin bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, kent donatılarının engellilere uygun hale getirilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği içinde projeler üretmek, engelli olmak konusunda toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylere ve ailelerine meslek kazandırmak ve sosyal hayata dahil olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda ilgili sivil toplum örgütleri, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve şeffaflık içerisinde çalışmaya büyük önem vermektedir.

Topluma karşı sorumluluk ve farklılıkların toplumsal bir zenginlik olduğunun bilinciyle25 yıldır, yüzlerce engelli bireyimizin hayatına dokunan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı destekçisi olmak için aşağıdaki telefonlardan iletişime geçebilirsiniz.

Web:www.bodrumsaglik.org

Mail:[email protected]

Tel: 0252 382 85 86

Fax: 0252 382 85 87

Banka Hesap Bilgileri:

Hesap Adı: Bodrum Sağlık Vakfı

Garanti Bankası Turgutreis Şubesi

Şube Kodu: 1064

Hesap No: 6298405

IBAN: TR57 0006 2001 0640 0006 2984 05

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.