Bodrum Gündem

Ditto oyunculuk akademisi ilk ürününü verdi

Ditto oyunculuk akademisi ilk ürününü verdi
03.11.2021
0
A+
A-

2020 yılının başında kurulan ve Bodrum’un tek oyunculuk okulu olan Ditto Akademi, Kaptan ‘Kek’ ve Balerin Pita adlı çocuk oyunu ile perde açtı. Tamamı Ditto Akademide yetişmiş oyuncuların sahne aldığı bu müzikli, danslı çocuk oyunu, 24 Ekim 2021 Pazar günü, Oasis AVM’de bulunan Bodrum Şehir Tiyatrosu Sahnesinde, Bodrum halkıyla buluştu.

Bodrum Gündem Haber

Daha ilk gösterimide kapalı gişe oynanan Kaptan ‘Kek’ ve Balerin Pita çocuklar kadar, gençler ve yetişkinler tarafından da zevkle izlendi. Oyunun sonunda hocaların, bütün Ditto öğrencilerini sahneye davet ederek, birlikte selam vermeleri yoğun alkış aldı. En küçüğü altı, en büyüğü elli yaşında olan, altmışa yakın Ditto Akademi öğrencisinin sahneyi doldurması, seyircilere coşkulu ve duygusal anlar yaşattı.

Ditto Akademi,  Ortakent’te, her yaştan çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro çerçevesinde, oyunculuk, diksiyon, şan, dans, sanat tarihi ve felsefesini de içeren zengin bir sanat eğitimi veriyor, bunun yanı sıra bir özel tiyatro olarak faaliyetlerini yürütüyor.

Ditto Sanat Yönetmeni Erdal Cindoruk ve Kreatif Direktör Duygu Cindoruk’un yola çıkarken öncelikli hedefleri şuydu; “Bodrum’da sanata yakın insanlara önce eğitim verip, sonra da birlikte tiyatro yapacağız. Amatör ruhu profesyonellikle buluşturacağız.”  Bugün gelinen noktada sözlerinin arkasında durdukları ve hedeflerine ulaştıkları görülüyor.

Ditto Akademi,  Kaptan ‘Kek’ ve Balerin Pita adlı çocuk oyununu her ayın birinci ve üçüncü Pazar günü 14:00de Bodrum Şehir Tiyatrosu salonunda sahnelemeye devam edecek.

Sanat Yönetmeni Erdal Cindoruk’un verdiği bilgiye göre yeni bir oyunun provaları devam ediyor. Yetişkinler için hazırlanan Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Sahibinden Möbleli adlı oyun çok yakında sahnelenmeye başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.