Bodrum Gündem

Rothea’yı Bodrumlu okurları için imzalayacak

Rothea’yı Bodrumlu okurları için imzalayacak

Bodrum’da yaşayan uluslararası ödüllü yazar ve şair Serpil Devrim’in son romanı “Rothea’’ Artshop Yayınlarından çıktı. Kitabın ilk imza günü 6 Kasım 2021 Cumartesi günü Leman Kültür’de saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

Konusu gerçek hayattan alınan “Rothea”, Girit’ten Kıbrıs’a, oradan Londra’ya uzanan dokunaklı bir yaşam öyküsünü ve mübadele neticesinde toprağından, yurdundan, komşusundan, evinden ayrılmak zorunda kalan insanların acı ve hasret dolu hikâyesini çarpıcı bir dille anlatıyor.

Girit ve Kıbrıs… İki ada, iki halk. İki yaşlı kara parçasında yaşanan acı ve trajedinin izleri, Stavi’nin tertemiz ve masum yaşamına düşerken, atalar mirası göç, dört çocuğunun kaderini de sonsuza dek değiştirecektir. Girit mübadelesinin acı yıllarında başlayan hikâye; Rum kızı Rothea’nın, Türk genci Ferdi tarafından Lefkoşe’ye kaçırılması ile bir kadının var olma mücadelesine dönüşür. Kıbrıs’ta günden güne büyüyen olaylar ve acıların, tarihi gerçekler ve tanıklıklarla anlatıldığı bu çarpıcı yaşam öyküsü, Serpil Devrim’in zengin kalemi ile motif motif kurgulanıyor.

Dünya Yazarlar Birliği Şiir Ödülü, İtalya’da Roma Üniversitesi, Floransa Akademi gibi akademik kurumlar tarafından verilen şiir ve öykü ödülleri ile 2021 yılında İtalya Seneca Akademi Ödülü’ne layık görülen Serpil Devrim, adından çok söz ettirecek son kitabı “Rothea”yı, ilk önce Bodrumlu okurları için imzalayacak. Kitabın 6 Kasım 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilecek ilk imza günü Leman Kültür’de saat 14.00’te başlıyor. Bu özel buluşmaya, sanata ve sanatçısına saygı duyan tüm Bodrum halkı davetli.

Serpil Devrim Hakkında;

1960 yılında İstanbul’da doğdu.  Uzun yıllar yönetici ve işveren olarak özel sektörde çalışan Devrim, 2011 yılında Kanada’dan Bodrum’a taşındı. Şiirleri İngilizce, Arapça, Çince, İtalyanca, İspanyolca, Urduca, Sırpça, Bulgarca, Sindice ve Rus dillerine çevrildi ve bu ülkelerin uluslararası edebiyat dergilerinde yayınlandı. Uluslararası edebiyat festivallerinde Bodrum’u ve Türkiye’yi temsil eden Devrim’in şiirleri ve kadın öyküleri, Türkiye’deki çeşitli kültür, sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlandı.  PEN Uluslararası Yazarlar Birliği Türkiye üyesi, IWA Uluslararası Yazarlar Birliği Belçika üyesi ve Dünya Yazarlar Birliği Sendikası üyesi Serpil Devrim, İngilizce biliyor.

Yayınlanan Roman, Öykü Ve Şiir Kitapları:
-Doğumundayım Günün
-Yol Bitiyordu
-Yarısı Yarım
-Yeryüzü Ağrısı
-Kalbim Bir Su Kuyusu
-Mor Alfabeli Kadınlar
-Su Gibi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.