Bodrum Gündem

Zeytinyağı işletmeleriyle toplantı gerçekleştirildi

Zeytinyağı işletmeleriyle toplantı gerçekleştirildi
03.11.2021
0
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il geneli faaliyet gösteren zeytinyağı işletme sahipleri ile zeytinyağı mevzuatı, işletmede istenilen hijyen şartları gibi konularda eğitim ve bilgi alış veriş toplantısı yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Toplantının açılışını İl Müdürü Barış Saylak yaptı. Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk’ün de katıldığı toplantıya yoğun katılım oldu.

İl Müdürü Barış Saylak yaptığı konuşmada “Muğla için önemli değer olan dünyaya kendini kanıtlayan zeytinyağında kaliteyi arttırmak ve devam ettirmek önemli. Bu konuda siz değerli işletme sahiplerine çok görev düşüyor. Zeytinin doğru şekilde ve en hızlı şekilde bekletilmeden sıkılması, doğru depolanması ve işletme şartlarının uygunluğu dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bazıları. Tam zeytin sıkım zamanı olan bu dönemde bizlerde rehberlik ve denetim amaçlı sahalarda olacağız. Bu eğitim ve istişare toplantısını oluşabilecek sorunların önüne geçmek, karşılaştığınız sorunları dinlemek için gerçekleştirdik. Bununda yerinde bir toplantı olduğunu görüyorum. Birlikte yol alacağımız bu süreci en iyi şekilde geçirmek elimizde.” dedi. Sözlerine zeytin ve zeytinyağı konusunda yapılan projeleri anlatarak devam eden Saylak, zeytinyağı yarışmasının bu yılda yapılacağına değinerek herkesi yarışmaya katılmaya davet etti. Ayrıca KKYDP 15. Etap başvuru süresinin başladığına değinerek tüm yatırımcıları davet etti. Özellikle küresel ısınmayla birlikte azalan su kaynaklarının tasarruflu kullanılması noktasında dikkati çeken İl Müdürü Barış Saylak, hızlı bir şekilde modern sulama sistemlerine geçilmesi gerektiğine ve sarnıç sistemi ile yağmur hasadı yapmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Su varsa üretim devam eder, su varsa zeytin var diyerek, toprak ve suyun sürdürülebilirliğine dikkati çekti. Zeytinyağı işletme sahiplerine katılımları için teşekkür ederek, sık sık rehberlik amaçlı ziyaretler yapılacağını söyledi.

Eğitim ve rehberlik çalışmasını Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev yaptı.  Toplantının sonunda işletme sahiplerini soruları ve görüş önerileri alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığının KKYDP 15. Etap destekleri hakkında ise Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Yeşilkaya kısa bir bilgilendirme yaparak, zeytinyağı işletme sahiplerini yatırım yapmaya davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.