Bodrum Gündem

Von Der Leyen Çok Fena Sobelendi

Her konuşmasında çevre ve iklim önlemlerini her şeyin önünde tutan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, kuş uçuşu 50 km. Olan Avusturya’nın Başkenti Viyana ile Slovakya’nın Başkenti Bratislava arasında Avrupa Birliği’nin özel jetini kullandığı ortaya çıktı.

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild’de yer alan haberin devam sayfası manşetinde, “Von der Leyen: Çevre günahkârı” başlığı atıldı.

Haberde, Viyana-Bratislava arasının trenle sadece 1 saat 7 dakika sürdüğü ve bilet fiyatının da 11.20 Euro olduğu vurgulandı.

Von der Leyen’in uçağının bu seyahat sırasında, havaya 1.130 kg. Karbon dioksit gazı saldığı da belirtildi.

Bild bu haberi 1. Sayfasından sürmanşette AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’in büyük bir resmi ile verdi. Sürmanşetin üst başlığı, “Hep çevre korumasını konuşur”; ana başlığı da, “50 km. İçin özel jet” cümleleriyle verildi.

Ursula von der Leyen’in bu seyahati 21 Haziran’da gerçekleşmiş.

Bu arada Bild, İngiliz Telegraph gazetesinin, von der Leyen’in bugüne kadar 34 iş gezisini özel uçakla gerçekleştirdiği haberine de yer verdi.

Bizimkilerin Kıbrıs’taki pikniğe 8 baba jet ile gittiğini göz önüne alırsak, von der Leyen’e haksızlık ediliyor değil mi?..

4 Kasım 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.