Bodrum Gündem

Arıcılara 255 bin 458 Kg Arı Yemi Dağıtılıyor

Arıcılara 255 bin 458 Kg Arı Yemi Dağıtılıyor
05.11.2021
0
A+
A-

Muğla’da yangından hasar gören ve ormanlarda yaşanan flora kaybı nedeniyle arısını kış ayında besleyebilmesi ve bahara güçlü kovanlarla hazır çıkabilmeleri içi Marmaris, Köyceğiz ve Milas İlçelerinde toplam 2097 arıcının 487.841 kovanı için 255 bin 480 kg arı yemi dağıtımı başladı.

Bodrum Gündem Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteği ile Muğla İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında yapılan arı yemi dağıtımının ilki Marmaris İlçesinde gerçekleşti.

Marmaris İlçesinde faaliyet gösteren 650 yakın arıcının 145.090 arı kovanı için 75 ton arı yemi dağıtımı törenle gerçekleşti. Törene Vali yardımcısı Ayhan Yazgan, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl Müdürlüğü yönetim kadrosu ile arıcılar katıldı. Yoğun olan katılımda açılış konuşmalarının ardından törenle arıcılara arı yemleri dağıtıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Barış Saylak  Ağustos ayında çıkan orman yangını sonrası Orman yangınlarında yaşanan verim kaybının arı kolonilerinde yarattığı zararın giderilmesi, arıların kış öncesi bakımlarının yapılarak bahara daha sağlıklı çıkmasının sağlanması ve yangından etkilenen bölgelerdeki arıcıların kayıplarının telafisi amacıyla Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde toplam 2097 arıcıya  487 bin kovan için 255 bin 480 kg arı yemi dağıtımı yapılacağını ifade etti.  Muğla için arıcılığın ve çam balının önemine değinen Saylak, 650 yakın arıcı ailesi ile 145.000 arı kolonisi ile önemli yeri olan Marmaris’e bugün 75 ton arı yemi desteği vereceklerini ifade etti. Sahada aracılarımızın her zaman yanında olduklarını söyleyen Saylak, “Marmaris İlçemizde arıcılarımıza 2020 Arılı Kovan Desteği olarak 546 kişiye toplam 2.087.310 TL destek ödemesi yaptık. 2021 yılı arılı kovan desteklemesi için ise kovan tespit çalışmalarımızı erkenden başlattık.” dedi.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy yaptığı konuşmada Muğla İli olarak büyük bir yangın afeti yaşadıklarını ve devlet millet el ele bu güçlüğün üstesinden gelmeyi başardıklarını ifade etti.  Marmarisli arıcılara 75 ton arı yemi desteğinin verilen desteklerden sadece biri olduğuna dikkat çeken Aksoy, “devlet her mağduriyeti giderecektir. Afet zararı gören her vatandaşa gereken destek veriliyor ve verilmeye devam edecektir. Her vatandaşının sorununu dinleyen ve çözen devlet anlayışı ile herkese kapımızda telefonumuzda açık.” ifadelerini kullanarak tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan konuşmasında yangından dolayı yaşanan acıları paylaştığını, bir vatandaşın kaybından dolayı yaşadığı üzüntüyü ifade etti. Valilik olarak her vatandaşın mağduriyetini gidermek adına yanlarında olduklarını ve gereken desteği vereceklerini ifade etti. “Devlet millet birlikte bu afette kenetlendi. Gerek Muğlalı vatandaşlarımız gerek dışarıdan destek amaçlı gelen her vatandaşımıza teşekkür ediyor,  geçmiş olsun dileklerini ileterek, hep birlikte üstesinden geleceğiz” dedi.

Ardından arı yemleri sahiplerine törenle dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.