Bodrum Gündem

Ata’yı Anma Satranç Turnuvası gerçekleştirilecek

Ata’yı Anma Satranç Turnuvası gerçekleştirilecek
05.11.2021
0
A+
A-

Yatağan Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, “Ata’yı Anma Satranç Turnuvası” düzenleyecek.

Bodrum Gündem Haber

Yatağan Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Satranç Temsilciliği işbirliğiyle, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, “Ata’yı Anma Satranç Turnuvası” düzenleyecek.

Yatağan Spor Salonu’nda 13-14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek yarışmaya son başvuru tarihi 12 Kasım 2021 Cuma günü saat 22.00 olarak bildirilirken, müracaatların Türkiye Satranç Federasyonu Yatağan Temsilcisi Zuhal Dilek’e şahsen 0553 114 3858 numaralı telefondan yapılacağı açıklandı.

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bunlardan birinin de “Ata’yı Anma Satranç Turnuvası” olduğunu söyledi.

Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim” sözünü hatırlatan Toksöz, “Atatürk, spora ve sporcuya her zaman değer verirdi. Ayrıca Atatürk de iyi bir satranç oyuncusuydu ve Türk tarihine yön veren stratejilerinde satrancın büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Bizler de gençlerimizin ve hemşerilerimizin satranç gibi sportif faaliyetlerde daha başarılı olabilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, tüm hemşerilerimizi Ata’yı Anma Satranç Turnuvasına katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.