Bodrum Gündem

MSKÜ ile GEKA arasında yatçılık sektörüne ara eleman protokolü imzalandı

MSKÜ ile GEKA arasında yatçılık sektörüne ara eleman protokolü imzalandı
05.11.2021
0
A+
A-

Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirmek üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından geliştirilen ‘Mavi Nesil: Denizcilik ve Yatçılık Sektöründe Eğitim, Beceri ve İstihdam Edilebilirliği Geliştirme Merkezi’ Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Bodrum Gündem Haber

MSKÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli ile proje paydaşları katıldı.
İmza töreninde konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, yatçılık sektörünün ara elaman ihtiyacının karşılanması açısından bu projenin çok önemli olduğunu ve yat sektörünün ara eleman ihtiyacının Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından karşılanması için önemli bir adım olacağını belirtti.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de sektör ile Üniversite arasındaki iş birliği protokollerinin önemine değinerek, “Bu projeyi farklı odaların ve farklı sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği çok güçlü bir proje olarak görüyorum. Bu proje ile ilgili uzun süredir çalışıyoruz. Bu konuda sektörden de talepler gelmişti. Biz de çok güçlü bir proje hazırladık. Bu proje ile belli bir oranda engelli bireylerimizi de iş sahibi yapacağız. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sunacağını umuyorum” dedi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye uygun bulunan proje ile denizcilik, yat imalatı ve yat turizm sektörü için ihtiyaç duyulan iş gücü potansiyeline sahip bireylerin iş bulabileceği, kendini geliştirebileceği; denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu çeşitlilikte ve kabiliyette nitelikli personel ve ara eleman ihtiyacının karşılanacağı uygulamalı mesleki eğitim birimi oluşturulacak.
Proje ile aynı zamanda Boya, Kaynak, Elektrik-Elektronik, Ahşap-Kompozit, Makine ve Teçhizat, Bilgisayar, Yat Hizmetleri, Denizde Güvenlik olmak üzere 7 farklı alanda uygulamalı mesleki eğitim atölyesi hayata geçirilecek. Proje uygulama alanı ve altyapı tesisleri Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulunun yer aldığı Bodrum Ortakent yerleşkesinde yer alacak. Proje ortakları arasında Bodrum Kaymakamlığı, Muğla’ya Hizmet Vakfı, Bodrum Belediyesi, Ören Yat Kooperatifi, Bodrum Ticaret Odası yer alıyor. Ayrıca projeye İMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odası da dış destekçi olarak mali destekte bulunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.