Bodrum Gündem

Başkan Tokat kuraklığa dikkat çekti

Başkan Tokat kuraklığa dikkat çekti
12.11.2021
0
A+
A-

Milas’ta beklenen yağışlar bir türlü yağmıyor. Bölgedeki kuraklığa dikkat çeken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Meteoroloji’den alınan istatistiki verilere göre son 30 yıldır alınan yağış bu sene alınamıyor. Küresel iklim değişikliği verileri de dikkate alındığında Ege Bölgesi’nde sıcaklık artışı ve yağış azalışı bekleniyor. Milas Belediye sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda bölgenin en önemli su kaynaklarından olan Geyik Barajı’nın etrafında çekilen görüntüler, kuraklığı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

En Önemli Gündemimiz Kuraklık…

Geyik Barajı’nda yaptığı incelemelerde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas için en önemli sorununun kuraklık olduğunu ifade etti. Başkan Tokat, “Bu seneki kuraklığı göstermesi bakımından Geyik Barajı’nın durumu çok önemli. Buraya gelir gelmez bu manzarayı görünce gerçekten çok üzüldük ve irkildik. Suyumuzu kullanırken daha dikkatli ve daha tasarruflu olmamız gerekecek. Ve hepimizin malumu; 6-7 aydır doğru dürüst yağmurun düşmediği bir yılı yaşıyoruz. Bu sene her türlü felaketi gördük. Ama Geyik Barajı’nın bu durumunu görünce sizlerle bu durumu paylaşmak ve sizlere bir çağrıda bulunmak istedik. Lütfen çok dikkatli olalım ve suyumuzu tasarruflu kullanalım.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.