Bodrum Gündem

CHP’li Alban’dan Bakana ağır eleştiri

CHP’li Alban’dan Bakana ağır eleştiri
12.11.2021
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de hazır bulunduğu bütçe komisyon toplantısında Bakan Pakdemirli’yi ağır eleştirdi. Alban, “Sizin uzmanlık alanınız nedir, bilmiyorum. Eğer tarımsa, tarım iflas etmiş, eğer ormansa orman; yandı, bitti, kül oldu. Bu başarısızlıkla, öngörüsüzlükle yönettiğiniz bu Bakanlıkta cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en beceriksiz Bakanı olarak istifa edecek misiniz, etmeyi düşünüyor musunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum” diye konuştu.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2022 yılı bütçe görüşmelerine,  Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam edildi.  Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi görüşmesinde konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçen yaz aylarında Muğla’da çıkan orman yangınlarını hatırlattı.

Halka Ve Kamoyuna Yalan Söylediniz…

“Muğla’nın yüzde 68’i orman olan fakat ne yazık ki yangında doğru düzgün müdahale edilemedi. Bir helikopter geldi, 5 helikopter duyurdunuz. Bir uçak keşif yaptı, “2 uçak yangına müdahale ediyor.” dediniz ama bunlar asılsızdı, doğruları söylemediniz. Halkı kandırdınız, kamuoyunu yanılttınız” diye konuşan CHP’li Alban, yangınlara yeterince müdahalede etmede yaşanılan aksaklıkları ifade etti.

Teknolojinden Haberleri Yok…

Muğla’daki büyük yangınların hemen ardından konuyla ilgili soru önergelerinin hiçbirinin yanıtlanmadığını kaydeden Alban, “Gece görüşlü helikopterler var mı, yangına müdahale edilecek mi?” diye sorduk bundan bir yıl önce “Dünyada artık bu teknoloji yok, böyle bir teknoloji yok.” dediniz. Çıktınız üç ay sonra Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundunuz. “Yangınla mücadelede gece görüşlü helikopterler ve uçaklar envanterimize alınacak, kaydedilecek” dediniz. Bilmiyorum, teknolojiden bihaber misiniz, haberiniz mi yok?” dedi.

Orman Genel Müdürü’nün neden istifa etmediğini Bakan Pakdemirli’ye soran Alban konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizin bu yangınlarla ilgili yapmış olduğunuz mücadelede neden tedbirler alınmadı? Bu tedbirlerin alınmayışının sebebi neydi? Bunlarla ilgili 23 tane soru önergesi verdim, hiçbirine cevap vermediniz. Sorulara cevap vermekten neden kaçıyorsunuz? Merak ediyorum, yangınla ilgili gece görüşlü helikopterler neden son bir haftada geldi? Bu yangın sürecinde ihale ettiğiniz ve bizim coğrafyamıza fizikî olarak uygun olmayan helikopterler, uçaklar yüksekten atış yaptı, buhar oldu uçtu. Neden Türk Hava Kurumunu ihaleye sokmadınız? Bunu gerçekten merak ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.