Bodrum Gündem

CHP’li Sertel infaz koruma memurları ve itfaiyeciler için iktidara çağrı bulundu

CHP’li Sertel infaz koruma memurları ve itfaiyeciler için iktidara çağrı bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’den infaz koruma memurları ve itfaiyeciler için iktidara çağrı da bulundu. Sertel “Vicdanınıza sesleniyorum, bu insanların sorunlarını çözün” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının güvenlik sınıfına alınması, itfaiyeciliğin de meslek olarak kabul edilmesi için AKP ve MHP milletvekillerine Meclis kürsüsünden çağrıda bulundu.  Sertel, “İtfaiyecilik meslek olsun, infaz koruma memurları da, o çilekeş mesleğin insanları da güvenlik sınıfı içerisine lütfen alınsın, bu haksızlığa son verilsin” dedi.

İtfaiyeciliğin meslek olması için hazırladığı kanun teklifinin geçen yasama yılında genel kurulda görüşüldüğünü ve reddedildiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurları için verdiği kanun teklifinin de yakın süreçte Meclis’te görüşüleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu kanun teklifini Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekili, Atila Sertel getirdi diye reddedeceğini söyleyen AK Partili milletvekili arkadaşlarımız olmuş, ceza infaz memurlarına söylemişler. ‘CHP’li milletvekili getiriyor kardeşim, tabii ki karşısında olacağız’ demişler. O zaman siz getirin bu teklifleri, itfaiyeciler için siz getirin, infaz koruma memurları için siz getirin, biz de oy verelim, yeter ki bu haksızlık giderilsin, bu haksızlığa son verin. Sizlerden ricam şudur, Sayın Bakan Abdülhamit Gül’e de sesleniyorum, vicdanınıza sesleniyorum: Bu insanların sorunlarını çözün. Çözümsüz her sorun Türkiye’de birikim sağlıyor. Bu haksızlıklar giderilmezse gerçekten, Türkiye siyasi tarihi sizi adaletsiz bir parti olarak anacaktır.”

Büro Memuru Olmadıkları Açıktır…

İnfaz ve koruma memurlarının büro memurlarının dâhil olduğu Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na sığmadığının açık olduğunu ifade eden Atila Sertel, “İnfaz ve koruma memurları 60 bini kadrolu, 10 bini sözleşmeli, 70 bini bulan sayıdalar ve çok büyük bir sıkıntı içinde yaşıyorlar. Duydum ki Sayın Bakan Abdulhamit Gül de bu konuyu gündemine almış ve onların sorunlarını çözmek için yola koyulmuş. İnfaz koruma memurlarının elinde kalem yok arkadaşlar, ellerinde kalkan var, başlarında baret var, göğüslerinde çelik yelek var, siperlik var ve işi belli, ceza almış insanlara koruma ve onların yeniden topluma kazandırılması noktasında çok önemli bir görev görüyorlar ve cezaevi koşulları içerisinde yaşıyorlar. O koridorlarda soluk alıp veriyorlar ve maaşları oldukça yetersiz olduğu gibi hiçbir hakları ve hukukları da kalmadı. Eskiden onları cezaevine taşıyan ve geriye götüren servis otobüsleri vardı, şimdi yok; eskiden lojmanları vardı, şimdi birçok cezaevinin çevresinde ne yazık ki lojmanları yok. Bu insanlar pandemi süresince, salgın süresince cezaevinde yatmak zorunda kaldılar. On beş gün, yirmi gün evlerinde çocuklarını görmeden orada bir mahkûm gibi yatmak zorunda kaldılar. Onların gerçekten sıkıntıları büyük. Partiler üstü olarak gördüğüm bu sıkıntıyı hep birlikte çözmeliyiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel’in infaz ve koruma memurlarının “Emniyet Hizmetleri Sınıfı”na dâhil edilmesi için hazırladığı kanun teklifinin İçtüzük 37’ye göre 16 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.