Bodrum Gündem

Akbelen direnişinde köylülerin sözcüsü gözaltına alındı

Akbelen direnişinde köylülerin sözcüsü gözaltına alındı

Milas’ta dün başlayan Zeytin Hasat Şenliği’ne Yeniköy Kemerköy Termik Santral Şirketi’nin sponsor olması tepki topladı. Akbelen Ormanları direnişinde köylülerin sözcüsü olan Deniz Gümüşel konuşma yapmak isterken gözaltına alındı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’nın Milas ilçesinde dün başlayan 7. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde konuşma yapan ve Akbelen Ormanları’ndaki direnişte köylülerin sözcüsü olan Deniz Gümüşel, şenliğe sponsor olan termik santral şirketinin zeytin şenliğine nasıl sponsor olabildiğini sorup eleştirdi. Gümüşel, daha sonra polisler tarafından emniyet götürüldü ve gözaltına alındı.

“DERHAL SERBEST BIRAKIN”

Konu ile ilgili açıklama yapan Muğla Çevre Platformu Milas Sözcüsü Neşe Tuncer, şunları söyledi: “Zeytinlerimize, ormanlarımıza, havamıza, suyumuza göz diken onlarcası gibi, YK Enerji de, rant için, sermayesini güçlendirmek için utanmaz adımlarından birisini daha atarak, Milas Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne sponsor olma pişkinliği göstermekten hiç utanmamıştır.

İkizköylülerin aylardır Akbelen ormanları için sürdürdüğü direnişten korkan siyasal iktidar ve işbirlikçisi sermaye güçleri, bugün festival alanında bu absürd durumla ilgili katılımcılarla görüşlerini paylaşarak protesto eden, yaşam savunucusu Deniz Gümüşel arkadaşımızı gözaltına almıştır.

Bir kez daha sesleniyoruz; ormanımıza, havamıza, suyumuza dokundurtmayacağız. Deniz hepimizin sesi olmuştur, arkadaşımızı derhal serbest bırakın…”

Kaynak : Muğla Yenigün Gazetesi Haber :Esma Turan

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.