Bodrum Gündem

Ticaret Bakanlığı tüketici hakları konulu afiş tasarım yarışması düzenliyor

Ticaret Bakanlığı tüketici hakları konulu afiş tasarım yarışması düzenliyor

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından muhtelif görsel iletişim tekniklerinin kullanılması suretiyle, vatandaşlarımızı tüketici hakları konusunda bilinçlendirerek güncel tüketici sorunlarına karşı toplumsal farkındalık düzeyini artırmak ile sürdürülebilir tüketim kalıplarını yurt çapında teşvik etmek amacıyla,  ülkemizdeki üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarım, İletişim Bilimleri, Medya ve Görsel Sanatlar, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık ile benzeri bölümlerinde ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrenimi görmekte olan öğrencilerin katılabileceği “Tüketici Hakları Konulu Afiş Tasarım Yarışması” düzenleniyor.

Bodrum Gündem Haber

Söz konusu yarışmayla ayrıca, yukarıda bahsi geçen alanlarda öğrenim hayatlarını sürdüren üniversite öğrencilerinin özgün tasarımlar üretmelerini teşvik ederek onların düşünme becerilerinin gelişmesine ve tasarımcı kimliklerinin güçlenmesine yardımcı olmak, öğrencilerin öğrenim hayatları içerisinde gerçekleştirecekleri profesyonel çalışmaları desteklemek, sergilemek ve bu yolla öğrencilerimizi kalıcı eserler bırakmaya özendirmek de amaçlanmakta.

Katılımcılar Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi http://ticaret.gov.tr adresinden ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü web sitesi https://tuketici.ticaret.gov.tr/ adresinden ayrıca https://www.facebook.com/etuketici/ ve https://twitter.com/etuketici ile www.instagram.com/etuketici sosyal medya hesaplarında yer alan “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İkincil Mevzuatlar”, “Kurumsal Kimlik Kılavuzu”, “Katılım Formu ve Taahhütname”, “Yarışma Şartnamesi” ve “Muvafakatname” ye ulaşabilir. Katılımcılar Eserleri ile birlikte “Katılım Formu ve Taahhütname” ile Muvafakatnameyi doldurmak ve eserlerini teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler.

Bu doğrultuda, bahse konu afiş tasarım yarışmasına ilişkin olarak hazırlanan şartname, muvafakatname, katılım formu ve taahhütname ile yarışma afişine https://tuketici.ticaret.gov.tr/duyurular/tuketici-haklari-konulu-afis-tasarim-yarismasi adresinden ulaşılmakta.

Başvurular 13 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup  eserlerin 28 Ocak 2022 Cuma günü Saat 23.59’a kadar tasarımın üç dijital formatının (jpeg, PDF ve orijinal belge) WeTransfer ile [email protected] adresine ulaştırılması gerekmektedir.

WETRANSFER İLE ULAŞTIRILACAK BELGELERİN ÖZELLİKLERİ

Afiş Tasarımının Jpeg formatındaki görüntü belgesinin özellikleri

  1. Renk evreni : RGB
  2. Çözünürlük : 300 dpi
  3. Uzun kenar ölçüsü : 1400 piksel (kısa kenar orantılı ölçüde
  4. Doküman formatı : jpeg (Azami dosya boyutunu aşmayacak özellikte ancak mümkün olduğunca az sıkıştırma uygulanmış biçimde)
  5. Azami dosya boyutu : 4 Mb
  6. Afiş Tasarımının PDF formatındaki görüntü belgesinin özellikleri
  7. Orijinal boyutunda ve sıkıştırılmamış baskıya uygun PDF formatında (High Quality Print)
  8. C. Afiş Tasarımının tasarım yazılımındaki kaynak dosyası
  9. Tasarımcının afişi hazırlarken kullandığı yazılım (Photoshop, Illustrator, CorelDraw vb) hangisi ise o yazılım belgesi olarak ve üzerinde değişiklik yapılabilir biçimde (katmanları birleştirilmemiş)

ÖDÜLLER:

Birinci, ikinci, üçüncü, Dördüncü ve Seçici Kurul Özel Ödülü ile Sergilemeye hak kazanan bu öğrencilerin eğitim gördüğü Üniversitelere aşağıdaki ödüller verilecektir.

 

DereceÖğrenciye Verilecek ÖdülÜniversiteye Verilecek Ödül
BirincilikLAPTOPBİRİNCİLİK PLAKETİ
İkincilikNOTEBOOKİKİNCİLİK PLAKETİ
ÜçüncülükGAMING KULAKLIKÜÇÜNCÜLÜK PLAKETİ
DördüncülükAKILLI TELEFONDÖRDÜNCÜLÜK PLAKETİ
Seçici Kurul Özel ÖdülüTABLETÖZEL ÖDÜL PLAKETİ
Sergilemeler

(10 Adet)

BLUETOOTH KULAKLIKTEŞEKKÜR PLAKETİ

 

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi talep edilmesi durumunda Bakanlığımız www.ticaret.gov.tr adresli web sitesinden veya 0 312 449 44 73 – 0 312 449 44 11 telefon numaraları aracılığıyla ilgili irtibat kişilerinden bilgi alınabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.