Bodrum Gündem

Yatağan Belediye Meclisinin Oybirliği Kararına, Büyükşehir Meclisinden Ret

Yatağan Belediye Meclisinin Oybirliği Kararına, Büyükşehir Meclisinden Ret

Yatağan Belediye Başkanlığı, Yatağan Belediye Meclisi’nin AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili belediye meclisi üyelerinin, oy birliğiyle, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerini Kırsal Mahalle olarak kabul etmesine rağmen Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı yok sayarak oy çokluğuyla reddetmesi ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı…

Bodrum Gündem Haber

Yatağan Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerinin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi kararı, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla reddedildi. Bu kararıyla ilgili olarak Yatağan Belediyesinden yazılı basın açıklaması yayınladı.

Yatağan Belediyesi tarafından yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tarım ve hayvancılığın korunması amacıyla çıkartılan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanuna eklenen Ek Madde 3 (Ek:RG-16/10/2020-7254/10 md.) uyarınca kırsal mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki vatandaşların, Gelir Vergisi ve Emlak Vergisi ile Su Faturalarında indirime gidilmesi hedeflenmiştir.

Bu doğrultuda, 6 Eylül 2021 tarihinde toplanan Yatağan Belediye Meclisi’nin AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili belediye meclisi üyeleri, 111 sayılı kararla oy birliğiyle, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerimizi Kırsal Mahalle olarak kabul ederken, 11 Kasım 2021 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında gerçekleştirilen Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine karşın, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin tercihiyle reddedilmiştir.

Yatağan Belediye Meclisi’nin 6 Eylül 2021 tarihindeki toplantısını takip eden Turgutlu hemşerilerimiz, 11 Kasım 2021 tarihindeki Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına alınmayarak, kanuni hakları çiğnenmiştir. Ayrıca, toplantı boyunca kameralar tarafından alınan kayıtların, daha önceki toplantılarda olduğu gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Youtube” sayfasında yayınlanmaması dikkat çekicidir.

CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin reddettiği bu kararla, kırsal mahalle dışında kalan Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerimizdeki hemşerilerimiz, örneğin 100 liralık su faturalarını, yaklaşık 1000 lira gibi bir rakama ödemek zorunda kalacaklardır. Bu, red kararının getireceği mağduriyetlerden sadece birisidir!

Köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunup sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri hususlar dikkate alınarak alınan karar, Kavaklıdere’nin Çamlıbel ve Çatak mahallelerinde uygulanırken Yatağan’ın Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerimizde uygulanmaması çifte standarttır.

Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Yatağan Belediyesi olarak gerekli hukuki girişimlere vakit kaybetmeden başladığımızı değerli Yatağan halkına bildirir, saygılar sunarız!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.