Bodrum Gündem

Gerçek Gazeteci şereflidir, namusludur ve ahlâklıdır

Gazetecilik mesleği Türkiye’de tarihinin en karanlık ve en yozlaşmış dönemini yaşıyor.

İktidarın yalakası olan ve artık gazeteci olarak niteleyemeye eğimiz bir güruh var. Ve bunlar, muhalefeti eleştirsin diye zaman zaman sokaktaki bazı insanlarımıza para bile veriyorlar. Sonra da ezberlettirdikleri cümleleri söyletiyorlar. Bazen de, görüntüler üzerinde montaj sahtekârlıkları yapacak kadar kriminalleşiyorlar.

Bu arada Sedat Peker’in ortaya çıkarttığı gazeteci skandallarını da unutmadık. Milyon dolarların konuşulduğu kirli işlere girenleri ve kendilerini mahkeme yerine koyup Fetö Borsası’nı yöneten gazeteci maskesi altındaki yavşakları hepiniz tanıdınız. Bunlar utanmadan ekranlarda yalan yanlış muhalefete sallıyorlardı. Ama şimdiden basın tarihinin çöplüğünde yerlerini aldılar bile.

Bazıları ise iktidar borazanı olsunlar diye yalılarla, ultra lüks hayatlarla ödüllendirildiler. Onların da çöplüğe gideceği zaman yaklaşıyor, bunun farkında oldukları için de, şimdiden muhalefet liderlerine yavşamaya başladı bu ahlâksızlar.

Gerçek gazeteciler ise AKP’nin müsebbibi olduğu bu yozlaşmış düzende binbir zorlukla hayatlarını idame ettirmeye çalışırken, zaman zaman da haberleri nedeniyle kendilerini demir parmaklıklar arkasında buluveriyorlar.

Ama habercilik namusundan, ahlâklı habercilikten ve şerefli duruşlarından vazgeçmiyorlar.

Dün Bodrum Haber sitesinde, “Okurlarımıza bir not ve özür” başlıklı bir yazı okudunuz. Bu yazı, benim yazdığım iki ayrı yazının yanlışlıkla bir araya getirilerek yayınlanması ve yazılar ayrılırken de meydana gelen bir paragraf karmaşası nedeniyle yazıldı.

Bodrum Gündem Sitesi’ni tüm maddi olanaksızlıklara rağmen yerelden genele taşımaya başlayan ve tek kişilik ordu gibi çalışan Fatih Bozoğlu, belki de böyle bir düzeltme ve özür yazısını ilk kez yayınladı.

Peki ne oldu? Bu yazının yayınlanmasıyla Fatih Bozoğlu ya da Bodrum Gündem gazetesi bir şey mi kaybetti?

Tam tersine, bu sitenin sahibi ve site, çok daha yüceldi. Yanlışı düzeltmek ve özür dilemek, namuslu, şerefli ve ahlâklı insanlara mahsustur. Fatih Bozoğlu ve Bodrum Gündem bu duruşuyla gerçek gazeteciliğin ne olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu.

Hem okurlarına hem de yazara karşı olan sorumluluğun gereği hiç bir koplekse kapılmadan yerine getirildi.

Teşekkür ederim Fatih, bu duruşunla gerçek gazeteci olduğunu ve bu sitenin okurları için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldun. Yolun her daim açık olsun.

20 Kasım 2021-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.