Bodrum Gündem

Hemsball Sporu Muğla’da başlıyor

Hemsball Sporu Muğla’da başlıyor

Uluslararası Hemsball Federasyonunda  İl Temsilcileri Koordinatörü Antrenör Eğitmeni ve Muğla İl Temsilcisi İslam Balıkçı Muğla’da  1.Kademe  Hemsball Antrenörlük Kursları  ve Hemsball Aday  Hakem Kursları  açılacağını belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Uluslararası Hemsball Federasyonunda  İl Temsilcileri Koordinatörü Antrenör Eğitmeni ve Muğla İl Temsilcisi İslam Balıkçı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ı makamında ziyaret etti.

Hemsball ile ilgili bilgiler veren İslam Balıkçı; “Hemsball 2011 senesinde Murat Altınay’ın kızıyla oynarken keşfettiği ve daha sonra tasarladığı bir spordur. 2013 yılında ”Hemsball Resmi Spor Branşı” olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. 2021 yılında da Uluslararası Hemsball Federasyonu kurulmuştur.

Türkiye’nin birçok ilinde  okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve üniversitelerde oynandığı gibi Muğla’da ve ilçelerinde her okulda  Milli  Spor Branşımızı oynatmak geleceğin sporu olacak hemsball’da  hedefimiz Dünyada  ve Türkiye’de  başarılı sporcular yetiştirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik Spor Bakanlığı’nın onayladığı Milli Spor Branşımızı Muğla’ da 3’ten 93’e herkesle buluşturmak ve oynatmak istiyoruz.  Muğla’da  1.Kademe  Hemsball Antrenörlük Kursları  ve Hemsball Aday  Hakem Kursları  açılacağını,18 yaşında Lise Mezunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi Hemsball ailesine katılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.