Bodrum Gündem

Bodrum Belediye meydanından hükumeti istifaya çağırdılar

Bodrum Belediye meydanından hükumeti istifaya çağırdılar

TİP,  HDP, Sol Parti, Emek Partisi, Yeşil Sol Parti temsilci ve üyelerinden oluşan bir gurup vatandaş, bu akşam saat 19:00 da Bodrum belediye Meydanında toplanarak hükumet tarafından yapılan son zamları ve dövizin önlenemez yükselişini protesto ettiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye meydanında toplanan gurup Bodrum emniyet mensuplarınca bir çember içine alındı. Gurubun hangi amaçla meydana toplandığını soran emniyet birim amirleri, başta yaşanan kargaşanın ardından gurubun basın açıklaması okumasına müdahale etmediler.

TİP,  HDP, Sol Parti, Emek Partisi, Yeşil Sol Parti temsilci ve üyelerinden oluşan bir gurup ellerinde taşıdıkları dövizlerle “Hükümet İstifa” diye slogan attılar.

TİP Muğla temsilcisi Volkan Çetin, TİP resmi internet sitesinde de paylaşılan bir basın metnini okudu. Metinde ;

“Dolar 13 lirayı, Euro 14 lirayı aştı. Türk Lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor.

Saray’ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor.

Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor.

Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda.

Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz.

Tüm bu yaşananlar, Saray Rejimi’nin ülkeyi a’dan z’ye batırdığının resmidir.

Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır.

“Ekonominin kitabını yazdık” diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir.

Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanmayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler Erdoğan’ın umrunda değildir.

O, yandaş patronlarını, dolarla ödeme garantisi verildiği için şimdi servetlerine servet katan ihale baronlarını, TÜGVA gençliğini nasıl besleyeceğini düşünmektedir.

Bu böyle gitmez. Ülkemizin, Saray Rejimi altında kaybedecek tek bir saati bile kalmamıştır.

Hükümet derhal istifa etmeli ve hemen erken seçime gidilmelidir.

Üç beş asalağın, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emekçi halkımızı, Saray’ın ihanetine karşı birlikte mücadeleye, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini genel grevi örgütlemeye çağırıyoruz.” Denildi.

Yaklaşık 20 kişilik gurup açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra sessizce dağıldılar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.