Bodrum Gündem

Konserler Bodrum’da kışın başka güzel

Konserler Bodrum’da kışın başka güzel

Bodrum Klasik Müzik Derneği ve Bodrum Bahçeşehir Koleji iş birliği ile düzenlenen “Kışta Baharda” konserleri, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay konseriyle başladı.

Bodrum Gündem Haber

Kış aylarına hareket getirmek ve sosyal yaşamı canlandırmak amacıyla, Bodrum Klasik Müzik Derneği ve Bodrum Bahçeşehir Koleji ortak projesi olarak hayata geçirilen “Kışta Baharda” konserler serisine Bodrumlu klasik müzikseverden büyük ilgi geldi. Bu kapsamda düzenlenen ilk konserin konuğu ise uluslararası alanda ülkemizin gururu olmuş, devlet sanatçımız Piyanist Gülsin Onay oldu.

Konserler serisi Kampüs müdürünün konuşmasıyla start aldı

“Kışta Baharda” konserleri Bodrum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır’ın konuşmasıyla başladı. Çakır, konuşmasında davetlilere konserler serisi hakkında bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bodrum Bahçeşehir Koleji olarak yaklaşık 20 yılı aşkın süredir eğitime hizmet verirken bir de 18 yılı aşkın süredir sanata emek veren Uluslararası Gümüşlük Festivali ile yollarımızın kesişmesi sonucunda bu Kasım akşamı bu salonda buluşabildik. Bu kıymetli işbirliği 7 ay sürecek ve 7 ayın sonunda 7 serilik uluslararası konseri tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Tabii bizim için en kıymetli şeylerden biride bu konser serisinin açılışını kıymetli devlet sanatçımız Gülsin Onay’ın yapacak olması. Bizler için büyük bir onur. Kışımızı bahara çeviren bu konser serisinin oluşumda Bahçeşehir Bodrum ailesi ve Gümüşlük Müzik Festivali ailesinin arka planda emektarları var. Bu konser serisinde yola çıkarken desteklerini her zaman hissettiğimiz Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe ve Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’a ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Bodrum Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Haşar, Bodrum’da özel bir kolejin ilk kez ev sahipliği yaptığı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Haşar konserlerin Nisan ayına kadar süreceğini belirtirken sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı “7 ya da 8 tane konserimiz olacak. Bodrum Klasik Müzik Derneği ile uzun süredir görüşüyoruz. Okulumuzda müzik festivali ile bir takım öğrencilerin farklı alanlarda, farklı ilgileri, farklı disiplinlerle ilgili çalışmalarını istiyoruz. Bu da bunlardan bir tanesi. Bu sene okulun dönüşüm zamanı. Farklı etkinlikler olacak hep beraber göreceğiz zaten.”

Gülsin Onay, Kışta Baharda konserlerinin ilk konuğu idi

Bodrum Bahçeşehir Koleji konser salonunda, dinleyicisiyle buluşan Piyanist Gülsin Onay, programda Avusturyalı klasik dönem bestecisi Joseph Haydn; Türk Beşleri arasında yer alan klasik müzik bestecisi, aynı zamanda Gülsin Onay’ın da hocası olan Ahmed Adnan Saygun; Alman Romantizminin en bilinen isimlerinden Felix Mendelssohn-Bartholdy ve Polonyalı Romantik besteci Frederic Chopin’in eserlerine yer verdi.

Geceye, Joseph Haydn’ın, “Fa minör Çeşitlemeler Hob.XVII no.6” başlıklı eseriyle başlayan piyanistimiz, bu eserin ardından  Ahmed Adnan Saygun’un, “Sonatin op.15” adlı eseriyle devam etti. Üç bölümden oluşan bu eser, “Allegro”, “Adagio, con moto” ve “Horon (Prestissimo)” başlıklarını taşıyordu. Aranın ardında konser, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin, “Variations sérieuses op.54” başlıklı yapıtıyla devam etti. Piyanist Gülsin Onay, programında en son Frédéric Chopin’in, “Sonat si minör, op.58” adlı eserini seslendirdi. Bu eser, “Allegro maestoso”, “Scherzo: molto vivace”, “Largo” ve “Finale: presto non tanto” bölümleriyle izleyicisiyle buluştu.

Konserin sonunda müzikseverlerin alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Gülsin Onay bis yaparak, W. A. Mozath’ın, “Türk Marşı”nı seslendirdi. Sanatçı daha sonra CD’lerini imzalayarak geceyi sonlandırdı.

Gülsin Onay ile başlayan ve 4 ay sürecek Kışta Baharda Konserlerine, Kemancı Emre Engin, Piyanist Erdem Mısırlıoğlu, İtalyan piyanist Danilo Mascetti, Kemancı Özcan Ulucan, Piyanist Birsen Ulucan, Alman piyanist Jonas Stark, Kemancı Cihat Aşkın, Piyanist Eren Levendoğlu, Avusturyalı piyanist Kiron Atom Tellian gibi sanatçılar katılacak.

Kışta Baharda Konserleri Program:

23 Kasım, Salı  – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)

10 Aralık, Cuma – Danilo Mascetti – Piyano (İtalia)

7 Ocak, Cuma – Emre Engin – Keman / Erdem Mısırlıoğlu – Piyano (Türkiye)

28 Ocak, Cuma – Özcan Ulucan – Keman / Birsen Ulucan – Piyano (Türkiye)

25 Şubat, Cuma – Jonas Stark – Piyano  (Almanya)

4 Mart, Cuma – Cihat Aşkın – Keman / Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye)

1 Nisan, Cuma – Kiron Atom Tellian / Piyano (Avusturya)

Yer: Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü

Adres: Kavaklı Sarnıç Caddesi No:26 Bitez/Bodrum

Tel: 0 252 317 20 10

Konserlerin başlama saati: 20.00

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.