Bodrum Gündem

“Laik eğitim yolunda ilerlemek yürek, direnç ve umut ister”

“Laik eğitim yolunda ilerlemek yürek, direnç ve umut ister”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge federasyonu üyesi Karia Rotary Kulübü 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile Bodrumlu öğretmen Hatice Yücel ve Ali İhsan Yücel’i konuk etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Karia Rotary Kulübü’nün konukları Bodrum’un eğitim hayatına uzun yıllar emek vermiş olan Hatice Yücel ve Ali İhsan Yücel oldu.

Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Saide Kurt, toplantının açılış konuşmasında özel ve anlamlı bir günde kıymetli iki misafiri konuk etmekten son derece mutlu olduklarını belirtirken “24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla iki Ulu Çınar Hatice Yücel Öğretmenimiz ve Ali Ihsan Yücel öğretmenimiz konuğumuz oldular. Anlattıkları, anıları öyle kıymetli idi ki soluksuz dinledik. Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘ün gösterdiği yolda hizmet eden tüm  öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Fırsat eşitsizliğinin olmadığı,  geçim derdi düşünmeden eğitim için çalışacakları aydınlık günler dilerim.” Dedi.

“Laik eğitim yolunda ilerlemek yürek, direnç ve umut ister…”

Organizasyonda konuşan emekli öğretmen Hatice Yücel, meslek hayatına başından itibaren tayin edildikleri yerlerde yaşadıkları ekonomik sıkıntılara rağmen sergiledikleri insanüstü çabaya karşılık öğrencilerinin öğrenmeye olan açıkları ile tüm yorgunluklarını unuttuklarını ve topluma faydalı bireyler yetiştirmenin gururunun kendilerine yettiğinin altını çizdi. Yücel Bütün yurda eğitim ve öğretim seferberliğini yayma günü her ne kadar 1980 sonrasında kabul edilmiş olsa da benim için 16 Mart’tır öğretmenler günü. Çünkü 1980 sonrasında ne yazık ki yöneticiler eğitim ve öğretim diye diye orasını budayıp çocuklarımızı 2021 yılında eğitim çıkmazı ile karşı karşıya bıraktılar. O zaman bizim görevimiz bitmedi diye düşünüyorum. Ben 20 yıl Bodrum Ortaokulu ve Gündoğan ortaokullarında öğretmenlik yaptım. Sonrasında Türkan Saylan’ın arkasından giderek çağdaş eğitimde ki amacı kendime yol belledim. Ve yine öğretmenliğe devam edip orada 15 yıldır elimizi uzatamadığımız ya da okula ulaşamayan çocuklara destek olduk, yol verdik, yelken olduk, güç kazandırdık. Başta Atatürk olmak üzere Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Sıdıka Avar, Hasan Ali Yücel, İsmail Tonguç gibi eğitim kahramanlarını saygı ile anıyor, laik, çağdaş demokratik bir eğitim yolunda tüm öğretmenlerin yol almasını istiyorum. Ama bu Âşık Veysel’in dediği gibi çok uzun ve ince bir yol. Yürek ister, direnç ister, umut ister. Biz onu yapmaya çalıştık” dedi.

“Ülkeme daha güzel günleri yaşatamadığım içinde üzülüyorum…”

Toplantının devamında söz alan Köy Enstitüsü mezunlarından emekli öğretmen Ali İhsan Yücel de günü anlam ve önemine dair duygularını şu cümlelerle aktardı “Karia Rotary’e çok teşekkür ediyorum. Benim öğretmenlikte eksik bıraktığım yanlarımı tekrar ortaya çıkarıp tamamlattıkları için. Bizler elimizden geldiği kadar bu ülkenin daha güzel daha mutlu günlere gitmesi için gayret gösterdik. Bize verilen eğitim önce memleket önce bu memleketin insanları idi. Kendimiz ikinci planda kalıyorduk. Çoğu zaman kendimizi bu ülkenin insanları ve bu ülkenin toprakları için harcadık, zahmetlerine katlandık. Bütün bu zahmetleri helal ediyorum. Ülkeme daha güzel günleri yaşatamadığım içinde üzülüyorum. “

“Hangi ders boşsa o dersin öğretmeni olurduk…”

Karia Rotary geçmiş dönem başkanlarından emekli İngilizce öğretmeni Hülya Kocadon öğretmenlik yaptığı dönele ilgili “Değerli öğretmenlerimizi dinlerken hayaller kurdum. Onlarla birlikte geçmişi yakalayabildiğim kadarıyla yaşadım. Ben onlardan sonra gelen bir kuşak olarak Gaziantepten sonra Ortakent Ortaokulunda başladığımda yani Ortakent köy iken yaptığımız fedakâr çalışmaların gözümün önüne getirdim. Hangi dersin öğretmeni eksikse biz o dersin öğretmeni olurduk evet bizde öyleydik. Ortakent’te hangi ders boşsa o dersin öğretmeni olurduk. Çok güzel bir dönem öğretmenlik yaptığımı düşünüyorum. Öğretmenlik süremde hep bir eğitimde ki fırsat eşitsizliğine üzülmüşümdür. Hep hayalimde bütün öğrencilerin eşit imkânlardan yararlandığı bir eğitim öğretim metodu düşlemişimdir. İnşallah biz bunları göreceğiz. Umudumuzu yitirmiyoruz. Zor dönemden geçiyor dünya. Türkiye’de çok zor dönemden geçiyor eğitimde öğretimde özellikle son 1,5 yılın kayıp yıl olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın okuldan, Eğitim öğretimden uzak kalması çok ciddi sancılara yol açtı. İnşallah öğretmenlerimizin değerli çalışmalarıyla ve fedakâr katkılarla bu açıklar kapanır diye umut ediyorum. İnşallah hep beraber daha güzel günler göreceğiz.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.