Bodrum Gündem

Menteşe Belediyesi yaptığı yanlıştan bir an önce dönmeli

SES Muğla Şube Yürütme Kurulu Adına yazılı bir basın açıklaması yayınlayan sendika eş başkanı Nazlı Tepeli, Menteşe belediyesinin SES’in ödeme yapmasına rağmen kendilerine hukuki yollardan ödeme emri gönderilmesini manidar bulduklarını kaydetti. Tepeli açıklamasında “Sendikamız Genel Merkezine,  Menteşe Belediyesi tarafından ödeme emri gönderilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Kamuoyu karşısında bizleri yıpratmak için sendika genel merkezimize ödeme emrini gönderilmesi manidardır. Sendika olarak kendilerine yaptıkları hatadan acilen dönmelerini tavsiye eder, konunun takipçisi olacağımızı ve sendika avukatlarımızın gerekli yasal işlemleri takip edeceğini bildirmek isterim.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası)  Muğla Şube Yürütüme Kurulu adına sendika eş başkanı Nazlı Tepeli imzalı yapılan yazılı açıklamada 22 Şubat 2020 yılında Menteşe Belediyesine ait Çakırhan’da gerçekleştirilen genel Kurul için mekana belediyenin beyan ettiği kiralama ücretinin yatılmasına rağmen yaklaşık 2 yıl sonra sendika Genel Merkezine genel kurul salon kirasının ödenmediğini ve 15 gün içerisinde faizi ile birlikte ödenmesi gerektiğini bildiren ödeme emri gönderilmesi son derece manidar bulduklarını belirtirken açıklama ekinde  salon kirasının ödendiğini gösteren makbuzu paylaştı.

Yapılan açıklamanın detayları şöyle;

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi olarak 22.02.2020 tarihinde olağan Genel Kurulumuzu Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda gerçekleştirdik. Genel kurulumuz için Belediyeden salon kiralaması yaparak gerekli yasal duyurularımızı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonuna göre düzenledik.

Sadece bizim sendikamız değil KESK’ e bağlı sendikalardan Tüm-Bel Sen, Eğitim Sen de Genel Kurullarını belediyeden kiraladıkları Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda gerçekleştirmiştir.

Genel kurulumuzu 22.02.2020 tarihinde gerçekleştirdik. 1 gün öncede 21.02.2020 tarihinde, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak Menteşe Belediyesi veznesine 2020/1-2 Salon Kiraları açıklamalı 313761 numaralı tahsilat makbuzu ile vezneden talep edilen miktar doğrultusunda peşin olarak daha salonu kullanmadan önce ödemiş bulunmaktayız.

Olağan Genel Kurulumuz sonrası yeni Yürütme Kurulu olarak mazbatalarımızı aldıktan sonra ilk Yürütme Kurulu toplantısında, Yürütme Kurulu üyelerimizle görev dağılımını gerçekleştirdik. Yürütme kurulu kararı ile şube eş başkanı olarak göreve başladım. Yaklaşık 19-20 aydır covid-19 pandemisini ön planda tutarak sendikal mücadelemize devam etmekteyiz.

Pandemi döneminde tüm üyelerimiz ve sağlık camiası olarak insanüstü mücadele ve özveri ile çalışırken yaklaşık 2 yıl sonra sendikamız Genel Merkezine genel kurul salon kirasının ödenmediğini ve 15 gün içerisinde faizi ile birlikte ödenmesi gerektiğini bildiren ödeme emri gönderilmesi son derece manidardır. Kaldı ki Menteşe Belediye Başkanı başta olmak üzere, tüm çalışanlar tarafından hem sendika, hem şube başkanı olarak bizzat tanınmamıza rağmen, benimle veya Yürütme Kurulu üyelerimizden biriyle ya da sekreterimizle iletişime geçilmeden Genel Merkezimize ödeme emri gönderilmesi,  Şube Başkanı olarak benim ve Yürütme Kurulu üyelerinin, hem genel merkez nezdinde hem de kamuoyunda itibarsızlaştırılma girişimi ve çabası olduğunu düşünmekteyiz. Bu dönemde tükenmiş olan enerjimizi birde bu mücadelelerde harcamaya ne zamanımız ne de gücümüz kalmıştır. Buna rağmen resmi olarak 12.11.2021 tarihinde Menteşe Belediyesine sendikamız üst yazı yazmış ekinde ödediğimiz makbuzu gönderilmiştir. Menteşe Belediyesi tarafından hala sendikamıza yazılı ve sözlü bir açıklama yapılmamıştır.

Genel Merkezimize gönderilen ödeme emrine karşılık sendikamız avukatları 17.11.2021 Tarihli Yürütmeyi Durdurma Davası açmıştır. Bu davayı kazanacağımız kesindir. Belediye bunun sonucunda vekalet ücreti ödeyecektir. Bu kamu zararı kimden rücu edilecektir, umarım bundan sonra daha dikkatli olup olmayan borcun peşine düşerken,  zarara uğrayacaklarını göz önünde bulundururlar.

Sonuç olarak Sendikamız Genel Merkezine,  Menteşe Belediyesi tarafından ödeme emri gönderilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Kamuoyu karşısında bizleri yıpratmak için sendika genel merkezimize ödeme emrini gönderilmesi manidardır. Sendika olarak kendilerine yaptıkları hatadan acilen dönmelerini tavsiye eder, konunun takipçisi olacağımızı ve sendika avukatlarımızın gerekli yasal işlemleri takip edeceğini bildirmek isterim.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.