Bodrum Gündem

UNESCO Touristica Photo Safari’nin Xanthos ve Letoon kazananları açıklandı 

UNESCO Touristica Photo Safari’nin Xanthos ve Letoon kazananları açıklandı 
24.11.2021
0
A+
A-

Türkiye’deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) önderliğinde, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği ile devam ediyor. 26 Eylül’de Kapadokya’dan başlayan Photo Safari Mayıs 2022’de İstanbul’da sona erecek. 

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’deki 17 UNESCO Dünya Kültürel mirasında düzenlenen Foto Safari etkinliği geçtiğimiz haftalarda Xanthos-Letoon Antik kentlerinde gerçekleşmişti. Yoğun katılımla yapılan safaride, aynı zamanda fotoğraf sanatçıları Faruk Akbaş ve Erkan Tabakoğlu fotoğrafçılarla bir workshop gerçekleştirdi. Workshop. Xanthos-Letoon Antik Kentlerinin büyülü atmosferinde yapıldı ve safari katılımcıları bu esnada çektiği fotoğraflarla yarışmaya katıldılar.

Xanthos-Letoon Antik Kentlerinde birinci 5 Bin TL para ödülünün sahibi oldu 

UNESCO Foto safarisinde, seçici kurul üyelerinin belirlediği ilk 3 kişi para ödülü alıyor. Seçici kurul kazananları seçerken; Işık, kompozisyon ve ahenk gibi özelliklere bakmasının yanı sıra, kültürel mirası yansıtmasını dikkate alıyor. Her etabın ilk üç kazananı,17 Safari’nin birincisinin seçileceği büyük finale girmeye de hak kazanıyor.

Safarinin üçüncü etabı olan Xanthos-Letoon turunda yarışmacılardan Arda Haznedar birinci, Şeref Matur ikinci, Zeynep Timmester  üçüncü oldu. Birincinin 5 Bin, ikincinin 4 Bin, üçüncünün 3 Bin TL para ödülü aldığı safari Mart ayında Güneydoğu Anadolu turuyla devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.