Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanı duyurdu Emekli Maaşlarına 1400 TL Zam geliyor

Cumhurbaşkanı duyurdu Emekli Maaşlarına 1400 TL Zam geliyor

Milyonlarca emekli, yeni yılda gelecek zam haberiyle birlikte büyük bir sevince boğulacak. Bilindiği üzere son dönemlerde artan geçim sıkıntısıyla birlikte emeklilerde büyük bir zam müjdesi bekliyordu. Yılın son aylarına girdiğimiz şu günlerde beklenen zam müjdesi de sonunda geldi.

Bodrum Gündem Haber

SSK, Bağ- Kur ve memur emeklilerine 2022 yılı içerisinde 1400 TL zam yapılabilir. Eğer, bu zam yapılırsa, en düşük emekli maaşı da asgari ücrete eşitlenmiş olacak. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pandemi döneminde en düşük emekli aylıklarını 1500 TL’ ye kadar yükseltmişti.

Fakat Türkiye Emekliler Derneği, geçtiğimiz günlerde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ a mektup yazarak en düşük emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesini istedi. Türkiye Emekliler Derneği tarafından gönderilen mektup eğer kabul edilirse, 2022 yılında emekli maaşlarına en az 1400 TL zam yapılacak.

Yeni Yılda Emekliye Zam Müjdesi Geliyor..

13 Milyonu aşkın emekli, 2022 yılında ne kadar zam alacağını merak etmeye başladı. Pandemi döneminde yaşanan geçim sıkıntısı ve artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle emekliler de yüksek tutarda zam müjdesi beklemeye başladı.

Beklenen zam müjdesi hakkında konuşan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin asgari yaşamlarını sorunsuz olarak idame ettirilebilmesi için maaşların asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Eğer, bu talep kabul edilirse emekliler de oldukça yüksek bir zam almış olacak.

2022 Yılında Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

2021 Yılı içerisinde iki defa emekliye zam yapılmıştı. Ocak ve Temmuz ayları içerisinde yapılan zamlar ile birlikte en düşük SSK maaşı 2624 TL’ ye, Bağ-Kur emeklisinin maaşı da 1912 TL’ ye yükseltildi. 2022 Yılına oldukça az bir süre kala 13 milyon emeklinin gözü de gelecek olan zam haberine çevrildi.

Eğer yapılan başvuru talebi kabul edilirse en düşük emekli maaşı da asgari ücrete eşitlenmiş olacak. Fakat şu an için emeklilerin istediği bu talebin kabul edilmesi de pek mümkün gözükmüyor. Buna karşın 2022 yılında zammın TEFE-TÜFE oranına göre yapılması bekleniyor.

Kaynak: İlan365 Gazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.