Bodrum Gündem

Aras sözünü yerine getirsin istiyoruz

SOL Parti Bodrum Yerel Yönetim Meclisi Bodrum’a halk ekmek talebini dile getirirken, fabrika ile ilgili imza kampanyası başlatılacağı belirtildi.

Bodrum Gündem Haber

SOL Partinin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki binasında toplanan partililer adına basın açıklamasını Bodrum İlçesi Yerel Yönetim Meclisi Sorumlusu Mustafa Erdoğan okudu. Bodrum’daki SOL Parti üyeleri de ilçede halk ekmek fabrikası kurulması gerektiğini dile getirdi.

Yerel Yönetim Meclisi Sorumlusu Mustafa Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“AKP iktidarının bir avuç zenginden yana kötü yönetimi halkımızın belini kırmış ekmeğe muhtaç hale getirmiştir. Ülkemizdeki ekonomik kriz orta düzeyde yaşayanları da emekçi kesimlere yakınlaştırdı. Bir yanda bütün büyük ihaleleri alan beşli inşaat çetesi, diğer yanda gittikçe çöplerden ekmek toplayan aşevi arayan yoksullar. Zamlar en çok çalışan emekçileri ve işsizleri vurmaktadır.

Ekmeğin 4 TL Olması Beklenmekte…

Bodrum’da şuan normal beyaz ekmeğin fiyatı 2,5-3 TL’dir. 4 TL olması beklenmekte. 4 kişilik emekçi bir ailenin evine 8-10 ekmek girmekte, bu fiyatlar zor durumdaki çalışanların yaşamını daha da güçleştirmektedir. Sosyal yerel belediyeciliğin görevi çalışanların yaşamlarını kolaylaştırmada yardımcı olmaktadır.

Bodrumda 1991-1992 yıllarında Belediye Başkanı Emin Anter bu amaçla Bodrum Halk Ekmek Fabrikasını kurmuş, birçok mahallede halk ekmek büfeleri açılmış halkın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını sağlamıştır. Fakat sağ muhafazakâr ANAP Belediye yönetimine gelince ilk fırsatta halk ekmek fabrikasını kapatmış, her ne hikmetse sonraki yerel yöneticiler bu konuya el atmamıştır.

Aras’ın Seçim Sözünü Yerine Getirmesini İstiyoruz…

Bugün Bodrum halkı yarımadada 56 özel fırının insafına bırakılmış durumda. İstanbul’da halk ekmek 250 gr. normal ekmeği 1,25 TL’ye satmaktadır. Bodrum’da ise 2,5-3 TL. SOL Parti Bodrum İlçe örgütü olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı 2019 yerel seçimlerindeki seçim sözünü yerine getirmeye davet ediyoruz. Zaman geçirmeden Bodrum’da halk ekmek Fabrikasını açın. Emekçilere destek olun. Halk ekmek Fabrikası açılana kadar mahallelerde ücretsiz ekmek dağıtın. Bodrum’a halk ekmek gerek diyoruz.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yaptığı görüşmeyi de paylaşan Erdoğan, Aras’a seçim vaadini hatırlattığını dile getirerek “Halk ekmek fabrikası kurmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Ben de seçim vaadi olduğunu hatırlattım. O da ‘Ben böyle bir şey düşünüyordum ama fırıncılar bana geldi, ekmek isteyene biz ekmek gönderebiliriz dediler ben de şu anda böyle bir şey yapmıyorum’ dedi. Bunu kendisine de sorabilirsiniz. Şu an belediye başkanının böyle bir gündemi yok. Ama biz bu konuda imza kampanyası başlatacağız. Topladığımız imzaları Bodrum Belediyesine vereceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.