Bodrum Gündem

MİTSO T.C. Ziraat Bankasından zeytinyağı üreticisine destek istedi

MİTSO T.C. Ziraat Bankasından zeytinyağı üreticisine destek istedi
26.11.2021
0
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası yöneticilerinden zeytin ve zeytinyağı üreticisine uygun koşullarda kredi desteği sağlamalarını istedi.

Bodrum Gündem Haber

T.C. Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Uğur Salman, Milas Şube Yöneticisi Mehmet Akduru, Milas Karya Şubesi Yöneticisi Serdar Bahadır Başer Milas Ticaret Odasını Ziyaret ettiler. T.C. Ziraat Bankasının Milas’ta Milas, Karya ve Selimiye olmak üzere üç şubesi olduğunu belirten bankanın Muğla Bölge Yöneticisi Uğur Salman “Milas’ta üç şubesi olan tek banka Ziraat Bankası. Pek çok alanda kredilendirme yapabiliriz. B u nedenle MİTSO üyelerine en yakın olan banka olarak üyelerinizle çalışmak isteriz” dedi. Uğur Salman, MİTSO’nun Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti almasının büyük bir başarı olmasının yanı sıra yöre ekonomisi açısından çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer T.C. Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Uğur Salman ve Milas Şube Yöneticisi Mehmet Akduru ile Karya Şubesi Yöneticisi Bahadır Başer’e yöre ekonomisi hakkında bilgi verdi ve oda faaliyetlerini anlattı. Reşit Özer, MİTSO tarafından Milas zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu ile AB’den coğrafi işaret alınmasının zeytinyağı sektörünü çok olumlu etkilediğini belirtti. Reşit Özer “Coğrafi işaretle birlikte kaliteli zeytinyağı üretimi için bir hareket başladı. Markalaşma arttı, fabrikalar bir yandan hijyenik ortamda zeytinyağı üretimi için yeni yatırımlar yaparlarken bir yandan da erken hasat, soğuk sıkım için üreticiyi bilinçlendirmeye başladılar. Bunlar Milas ekonomisine çok olumlu şekilde yansımaya başladı. Kaliteli zeytinyağı üretiminin artması ve sonrasında ulusal ve ulusal düzeyde gelen ödüllerle birlikte markalı ürün olarak ihracat da artmaya başladı” dedi. Reşit Özer, konuklarına Milas’ta 70 zeytinyağı fabrikası olduğunu belirterek “Bu fabrikaların birçoğu eski fabrikalar. Bunların modernleşmesi için kredi desteğine ihtiyaç var. Ziraat Bankasından bu konuda destek bekliyoruz. Zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan üyelerimizin zeytinliklerini imar edebilmeleri, fabrikaların yenilenebilmesi için uygun koşullarda kredilendirme yapılmasını istiyoruz. Zeytinyağı üreticilerinin yağlarını hava aldırmayan, hijyenik krom çelik tanklarda depolayabilmeleri için kredi desteği istiyoruz”  diye konuştu.

Özer’in taleplerini not eden T.C. Ziraat Bankası yöneticileri Milaslı zeytinyağı üreticilerine desteklemek için her türlü olanağı değerlendireceklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.