Bodrum Gündem

Şehit Barış Akay Anaokulu, Yeşil Bayrak ödülü aldı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın bilinçli nesiller ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelindeki okullarla yürüttüğü Eko Okullar Programı kapsamında Bodrum’da ki Şehit Barış Akay Anaokulu “Yeşil Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.

Kübra Demir Kurucu /Bodrum Gündem Haber

Çevre bilinci ve sorumluluğu olan proje, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) koordinasyonunda, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülüyor.

Projede öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinip, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyorlar. Eko-Okullar program dahilinde yaptıkları çalışmalar ve verdikleri çevre eğitimleriyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü veriliyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgelemekte.

Şehit Barış Akay Anaokulu Müdürü Özlem Arangül ve Anaokul öğretmeni Burcu Namdar Karakan’ın koordinasyonunda tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin katılım ve uygulamaları ile yürütülen projenin 2 yıllık çalışmalar sonucunda, okul TÜRÇEV tarafından Yeşil Bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Bodrum’da ki bağımsız ana okulları arasında tek yeşil bayraklı ana okul olan Şehit Barış Akay Anaokulu, öğrencileri içlerinde atık pil, plastik, metal ve cam biriktirerek sene sonunda atık toplama araçlarına teslim ettiler.  Anaokulu çocukları ayrıca proje kapsamında okulun mini organik bahçesinde mevsim sebze – meyvelerini ekimi gerçekleştirdiler. Öğrencilerin hasat ettikleri mahsuller yine eğitim amaçlı miniklerin yemek yapma becerilerinde  değerlendirildi.

Şehit Barış Akay Anaokulunun TÜRÇEV tarafından Yeşil Bayrak ödülü almasını sağlayan etkinlikleri  arasında bahar aylarında okul bahçesinde çiçek dikimi gerçekleşip artık materyalleri de değerlendirmeleri oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.