Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Kolejinde dönüşüm zamanı

Bodrum Bahçeşehir Kolejinde dönüşüm zamanı

Bodrum Bahçeşehir Koleji ile Bodrum Uğur Anadolu Lisesi öğretmen ve çalışanları, Öğretmenler Günü vesilesiyle gerçekleşen kutlama yemeğinde bir araya geldi. Organizasyonda konuşan Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Haşar, Bahçeşehir kolejinin bugün ki başarısını yıllardır birlikte yol aldığı ekibi ile olan uyumuna bağlarken “Kültür-sanat etkinliklerine katılacak olan öğrencilerimizin özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Tarıma çok önem vereceğiz, iklim değişikliği ile ilgili çok özel projelerimiz var. Okulumuzun fiziki şartlarını Bodrum’daki tüm insanlara kullandırmak istiyoruz. Okulumuzda dönüşüm zamanı, bunun devamı gelecek.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Koleji ile Bodrum Uğur Anadolu Lisesi öğretmen ve çalışanlarının  Öğretmenler Günü vesilesiyle Bodrum Golf & Tennis Club’ta bir araya geldiği yemeğe katılanlar canlı müzik eşliğinde eğlendiler.

“Başarımızın anahtarı ekibimizin uyumundan geliyor…”

Bodrum Bahçeşehir Koleji ile Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Haşar, 20 yılı aşkın bir süredir Bodrum’un eğitim hayatında olduklarını, yükselen bir ivmeyle ilerlemelerini ekibin her bir biriminin uyumlu çalışmasına borçlu olduklarını kaydetti. Haşar, Kolej olarak yeni sürece adım attıklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi; “Çok uzun süredir birlikte olduğumuz insanlar arkadaşlarımız var. Sanırım başarılı olmamızın yegane sebebi bu. Bazen aramızda konuşuyoruz neden bu kadar başarılıyız diye. Çok çalışkan, işlerini kendi işleri gibi yapan değerli insanlarla çalışıyoruz. Sanırım bizim de başarınızın sırrı bu diye düşünüyorum. Dershanelerin kapama evresinde okul yapsak mı yapmasak mı diye çok tereddüt etmiştik. O zaman bile 10 yılını dolduran arkadaşlarımız vardı. Bunlar ne olacak uzun zamandır birlikte çalışıyoruz deyip okul yapma kararımızı hep birlikte aldık. Çok da mantıklı kararlar alıyoruz, bu da sanırım işimize yansıyor.  İnşallah 30’lu 40’lı yıllara devam ederiz.

“Okulumuzda dönüşüm zamanı, bunun devamı gelecek…”

Şu an 190 üzerinde çalışanımız var giderek büyüyen bir kurumuz. Kısa bir zaman içinde anaokulu yapmayı hedefliyoruz.  Okulumuzu biraz dönüştürmek istiyoruz. Kültür-sanat etkinliklerine katılacak olan öğrencilerimizin özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Tarıma çok önem vereceğiz, iklim değişikliği ile ilgili çok özel projelerimiz var. Daha önce okulumuza güneş santrali kurmuştuk ve okulumuz uzun süredir kendi enerjisini kendi yaratıyor. Okulumuzun fiziki şartlarını Bodrum’daki tüm insanlara kullandırmak istiyoruz. Konferans, kapalı spor salonlarımız var bunların daha çok kullanılmasını istiyoruz. Bodrum Musiki Cemiyeti tekrar okulumuzun konferans salonunda çalışmalarına başladı. Bodrum Klasik Müzik Derneğinin 8 konserine ev sahipliği yapıyoruz ve bunlar artacak. Okulumuzda dönüşüm zamanı, bunun devamı gelecek.

“Bodrum’a bir üniversite kazandırmak istiyoruz…”

Herkesin hedefi hayalleri var tabii ki bizim de hayalinizi üniversite var ama üniversite açmanın prosedürleri çok başka okul açmak gibi değil. Bir vakıf, hükumet, bakanlık, cumhurbaşkanlığı kararı ile yapılıyor. Bununla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Çok yakın bir zaman gibi görünmese de gönlümüzde yatıyor. İnşallah onu da kazandırırız Bodrum’a.” Dedi.

“Kendi öğrencilerimiz ya velimiz oluyor ya da ekibimizin parçası…”

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır, uzun yıllardır birlikte yol aldığı arkadaşlarıyla çalışmaktan son derece mutlu olduğunu belirttiği konuşmasında, kendisinin de stajyer bir öğretmen olarak aileye katıldığını dile getirdi. Barış Anıl Çakır “Selçuk beylerle kavram dershanesinden bu günlere geldik. Ben çok mutluyum birçok arkadaşımla çok uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Bu hem bir güven veriyor hem de çok rahatlatıyor. Her şeyden önce beraber keyfini yaşıyoruz diyebilirim. Öğrencilerim artık dönüp öğretmenlik yapmaya başladılar. Hatta öğrencilerimizin çocukları artık ana sınıfı öğrencileri oldu. Destek hizmetlerden, çay ocağındaki arkadaşlarımıza bize bu rahat çalışma ortamını sağlayan insanlar olmazsa biz rahat çalışamayız. Arka planda görülmeyen her bir kişi çok kıymetli.” Dedi.

Bodrum Bahçeşehir Koleji yönetim kurulu üyesi Nilüfer Kul Haşar, öğretmenlik mesleğinin başka hiçbir mesleğe benzemediğini, bu mesleğin manevi olarak insanları çok mutlu ettiği vurguladı. Nilüfer Kul Haşar, bu kutsal mesleği yapanların öğretmen olarak kaldığını ve öyle öldüğünü söyledi.

Bodrum’da yaklaşık 20 yıldır eğitim sektörüne yön veren Bodrum Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumlarının kurucuları Nilüfer Kul Haşar ve Selçuk Haşar tarafından 5. 10. ve 20. yılını dolduran öğretmen ve personellere teşekkür plaketleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Bu yıl ilk kez 20. Yıl plaketi verilen kurumda 20.yıl plaketini öğretmen Eray Berber aldı.

Gece boyunca kurumun tüm üyeleri bir aile olmanın verdiği mutluluğu bir kez daha yaşadı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.