Bodrum Gündem

Dalyan’daki doğa katliamına son verin

Dalyan’daki doğa katliamına son verin

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan Dalyan’daki sahil bandında yapılan çalışmalar ile ilgili “doğa katliamına bir an önce son verilmeli” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan yaptığı açıklamanın başında “Ortaca Belediyesi tarafından bir süredir Dalyan sahil bandında çalışma yapılacağı söylenmekteydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliğinde yapacakları çalışma birkaç gün önce başladı. Çalışmanın görsellerinin ve neler yapılacağının kamuoyunun göreceği yerlerde sergilenmeme nedenini meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin de katılımıyla çalışma alanında öğrenmiş olduk.” dedi.

Dalyan Halkına Ayrıntılı Bilgi Verilmemiştir…

Dünyanın gözbebeği, labirent görünümlü sazlıklarıyla ünlü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Dalyan kanalı kıyısındaki sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılmakta olduğunu kıyıdan yaklaşık 3 metre içeriye kayaların doldurulduğunu gözlemlediğini belirten Başkan Evren Tezcan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Bu yapılan sözde peyzaj çalışması Dalyan kanalında doğa katliamı demektir. Ortaca Belediyesi’nin “Dalyan’ın çehresini değiştireceğiz” söyleminden öteye yetkililer tarafından Dalyan halkına ayrıntılı bilgi verilmemiştir. Kanala kaya dolgu yapılacağı bilgisi verilmemiştir. Bunun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile bir görüş alışverişinde bulunulmamıştır. Meclis üyelerimize ise “Dalyan’da Örnek mahalle ve Meydan düzenlemesi” çalışması yapacağız şeklinde kısır bir bilgi verilmiştir. Yapılan çalışmalar meydan düzenlemesi değil kanala dolgu yapılarak doğa katliamıdır. Dalyan kanalının sazlık ve çamur olduğu düşünülürse dökülen kaya dolgunun ne miktarda olacağı da belli değildir.”

Projenin Durdurulması Talep Edilecek…

Dalyan kanalında yapılan dolgu çalışmalarını ve ağaçların kesilmesini yerli ve yabancı misafirlerin de endişeyle takip ettiğini ifade eden Tezcan “Belediye meclis üyelerimiz en kısa sürede Belediye Başkanı Alim Uzundemir ile görüşerek projenin durdurulmasını ve vatandaşın ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesini talep edecekler.” dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan’ın Dalyan sahil bandında yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi’nin “Meydan düzenlemesi ve peyzaj” adı altında yangından mal kaçırırcasına başlattıkları Dalyan’daki doğa katliamına son verilmesini istiyoruz. Dalyan’daki çalışmanın 4 etap olacağı ifade ediliyor. Birinci etap kaya dolgu ise diğer üç etabı düşünmek dahi istemiyoruz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu projeyi acilen durdurmasını ve gözden geçirmesini, başta Muğla Valiliği olmak üzere, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. Peyzaj adı altında Dalyan’ın doğal güzelliğini bozmayın.” Cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.