Bodrum Gündem

Bu ülkeyi yarım simit satılan bir ülke haline getirdiniz

Bu ülkeyi yarım simit satılan bir ülke haline getirdiniz
30.11.2021
0
A+
A-

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Kendi kendine yeten bir ülkeyken şimdi tezgâhlarda yarım simit satılan bir ülke haline getirdiniz. AKP’nin yanlış ekonomi politikası vatandaşı açlığa sefalete mahkûm etti. Çocuklarımızın hayallerini, oyunlarını çaldınız. Sokağa çıkıp vatandaşı dinlerseniz yarattığınız yıkımı görürsünüz.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonunda 2022 bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP’li vekil Burak Erbay, Cumhurbaşkanlığı bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu bütçenin halkın bütçesi olmadığını, bu bütçeyi hazırlayanların halktan kopuk olduğunu söyleyen Erbay, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını dinlediğimizde, acaba ülkenin gerçeklerini kimden dinliyor, bu gerçeklerden haberdar mı? diye düşünüyoruz. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Yardımcısı buradayken yaşadığımız gerçekleri, vatandaşların içinde bulunduğu, yaşadıkları gerçekleri anlatmak istiyorum ki belki gider Cumhurbaşkanına anlatır. Çünkü Cumhurbaşkanı bu ülkenin gerçeklerinden çok uzak.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle ülkeyi karış karış gezdiklerini ve vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyleyen CHP’li Erbay, AKP’nin yanlış, bir avuç yandaşı daha da zengin etmeye yönelik ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşların yokluk ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek şunları kaydetti;

“Cumhurbaşkanı halkın gerçeklerinden kopuk…

Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle ülkeyi dolaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illerini ziyaret ettik. Daha önce de Rize ve Kayseri’ye gitmiştik. Bu ziyaretlerde ülkenin içinde bulunduğu tabloyu net bir şekilde görüyoruz. Ancak bu tablodan sarayın haberi yok. Cumhurbaşkanı’nın konuşmaları ile hayatın gerçeği çok farklı.

AKP yarım simit satılan bir ülke haline getirdi…

Sokağa kulak verdiğinizde vatandaşın yokluk ve yoksulluğunun ne kadar derinleştiğini görebilirsiniz. Ancak sırça köşklerde, halktan uzakta yaşarsanız kendi kendine yeten bir ülkede artık tezgahlarda yarım simit satıldığını, vatandaşın bir simit alamayacak duruma geldiğini görmezsiniz. Bu ülkede artık tam simit değil yarım simit satılmaya başlandı. Vatandaşın durumu bu. AKP, bu ülkeyi yarım simit satılan bir ülke haline getirdi. Sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf var.  Bir fırıncı dükkanının camına asmış. Son dönemde una, pekmeze, susama gelen zam oranlarını yazmış ve bu zamlar yüzünden ürünlere de zam yapmak zorunda kaldığını anlatmış vatandaşa.

Esnaf sobasını yakmak için odun kömür alamıyor…

Esnaf ziyaretleri kapsamında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde esnafı dolaştık. Hava çok soğuk olmasına rağmen esnafların dükkanlarındaki sobalar yanmıyordu. Neden sobaları yakmıyorsunuz’ diye sorduk. Kömür ve odun alamayacak durumda olduklarını öğrendik. Bulurlarsa kağıt yakıyorlarmış. Yine Kars’ta esnaf ziyaretlerimiz sırasında bir bijuteri dükkanına girdik. Genç bir çiftle karşılaştık. Geçinebilmek için yüzüklerini satmışlar ve bijuteriden sahte yüzük almaya gelmişler. Mutlu olmak için almaya geldiklerini söylediler.

Çocuklarımızın sadece hayallerini değil oyunlarını çaldınız…

Arık çocuklarımızın oyunlarında bile yoksulluk var. Esnaf ziyaretinde karşılaştığımız bir anne çocuklarının oyunlarını anlattı bize. Evcilik oynayan çocuklardan biri anne biri de çocuk olmuş. Çocuk, anne olana, şunu alabilir miyiz? diye sormuş, anne olan da paramız yok alamayız demiş. İki tane ufacık çocuğun yaşadığı diyalog bu. Ülkeyi getirdiğini durum bu.

CHP iktidarında bütün sorunları çözeceğiz…

Eğer AKP’li Milletvekilleri ya da siz esnafı ziyaret edip, vatandaşın sorunlarını dinlerseniz Cumhurbaşkanı’na anlatın. Sokağın gerçeği bu yönde eğer çıkıp halkı dinlerseniz bu gerçeklerle karşılaşacaksınız. Ancak çok az kaldı. Biz, dostlarımızla birlikte halkın refah içinde yaşadığı, çocukların gerçekten istediklerini alabildiği bir ülkeyi en kısa sürede yeniden inşa edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.