Bodrum Gündem

Gökova’dan Türkiye’ye örnek oluşum

Gökova’dan Türkiye’ye örnek oluşum

Gökova’da yaşayan gönüllülerin oluşturduğu  Slow Food (Yavaş Gıda) Gökova Birliği, Özel Çevre Koruma statüsünde olan bölgede sürdürülebilir bir gıda döngüsü oluşturarak,  biyolojik ve kültürel çeşitliliğinin korunması için uğraş veriyor.

Bodrum Gündem Haber

İyi, temiz ve adil gıdaya ulaşmak için yerel üretici ve yerel tüketici zincirinin oluşması için gönüllü olarak çalışan birlik, denizde  ve karada bulunan endemik bitki ve hayvan türlerinin ve biyolojik çeşitliliğin daha iyi korunması için farkındalık çalışmaları yapıyor.

Ayrıca, yerel üretimi ve tüketimi desteklemek amacı ile yerel pazar kurmayı, kooperatifleşme yolunda ilerleyerek süreklilik sağlamayı, tarımsal üretimde yerel tohumun kullanılmasının yaygınlaştırılmasını, Muğla Mutfağının, yöresel yemeklerin, pişirme tekniklerinin, malzemelerin kayıt altına alınması ve bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin Slow Food konusunda bilgilendirilerek bu kriterlere uygun hale gelmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çocuklarda ve gençlerde  yerel üretim ve tüketim farkındalığını arttırmak için de öğrencilerle ortak farkındalık etkinlikleri düzenlemeyi de planlayan Slow Food Gökova Birliği, pandemi nedeniyle ara verdiği etkinlilerine tekrar başladı.

22-31 Ekim Tarihleri arasında bölge halkının oldukça ilgi gösterdiği etkinliklerde Nail Çakırhan Kültür ve Sanat Evi ile Nail Çakırhan Sokakta Susam Fotoğraf Sergisi, Yerel Üretici Pazarı yanında Akdeniz’in istilacı balığı Aslan Balığı ile yemek yapılarak tüketiciye tattırıldı. Gökova Bölgesi’ndeki bir yerel üretici ile yapılan başka bir etkinlikte ise bölgenin ekmeği olan Gaba Hamurlu Ekmeği tüketici ile buluşturuldu.

Etkinlikler sonucunda her ayın ilk pazartesi günü Akyaka Pazaryeri’nde sürekli olarak Gökova Yerel Üretici Pazarı’nın yapılmasına karar verildi.

İkinci  yerel pazar,  06 Aralık 2021 Pazartesi günü Akyaka Pazar Yeri’nde gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.