Bodrum Gündem

Bodrumspor Bir Değil, Üç Kere Mutlu Etti

Bodrumspor’un dün Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’i yenerek tur atlaması, üç ayrı mutluluk verdi bana ve benim gibi düşünenlere. Hele 3. sıradaki mutluluk, “Oh be” dedirtecek türden bir mutluluk oldu.

1-İkinci Lig ekibi Bodrumspor’un, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur elemelerinde Süper Lig ekibi Başakşehir’i devirerek bir üst tura çıkma süper başarısını göstermesi öncelikle  Bodrumlulara ve benim gibi gönül bağı Bodrum olanlara büyük mutluluk verdi.

2-Bodrumspor, bu başarısı ile Süper Lig yolunda daha hızlı ilerleyeceği mesajını da vererek ikinci bir mutluluk verdi. Vergilerin arslan payını Bodrum’dan alan Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum’dan para kazanan tüm iş adamlarının bu güzide kulübümüze çok daha fazla maddi katkıda bulunması artık Allah’ın emri haline geldi.

3-Bodrumspor, daha Cumhuriyetimiz 10. Yılına gelmeden, 1931 yılında kurulmuş köklü bir kulübümüzdür. 10 yıl sonra inşallah 100. Kuruluş Yıldönümü’nü de kutlayacaktır.

Peki İktidar çakması Başakşehir?

Önce şunu belirteyim, AKP iktidarına kadar Başakşehir diye bir semt yoktu. AKP iktidarı önce bu bölgeye TOKİ eliyle binlerce ucuz konut inşa ederek yandaşlarını ev sahibi yaptı. Sonra da, Küçükçekmece ve Esenler’den ayırdığı mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi’ni birleştirerek 2008 yılında Başakşehir isimli ilçeyi yarattı. Böylece ruhsuz bir beton yığını olan ve İstanbul’un ruhu ile asla bütünleşemeyecek olan bu ilçeyi yaratırken, modern ve çevre düzenlemeleri ile adeta mücevher gibi olan CHP’li seçmen ağırlıklı Bahçeşehir Belde Belediyesi’ni de yok etmiş oldu.

Üç büyük kulübün AKP’li olmayan büyük taraftar gruplarına gıcık olan Tayyip Erdoğan’ın bu kızgınlığını bilen AKP 1990 yılında CHP’li Belediye Başkanı olan Nurettin Sözen tarafından kurulan İstanbul Büyükşehhir Belediyespor Kulübü’ne adeta çökerek, bu kulübü Başakşehir Kulübü haline getirdi. Malum, AKP’nin en iyi bildiği şey, hazıra çökmektir. Tıpkı Atatürk döneminin tüm işletmelerine, değerlerine çöküp yandaşlara talan ettirdiği gibi!

Kısacası Başakşehir Kulübü, profesyonel futbol sahalarına AKP paraşütü ile indirildi. Bununla da yetinilmedi Devletin olanakları ile paraya ve tesislere boğuldu ve taraftarsız olan bu takım Süper Lig’de şampiyon da yapıldı.

İşte Bodrumspor, bu AKP çakmasını eleyerek, gerçek futbolseverlere bir başka mutluluk daha vermiş oldu.

Bravo Bodrumspor, bravo gençler, yolunuz her daim açık olsun.

1 Aralık 2021-Çarşamba-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Ahmet Adanır dedi ki:

    Helal olsun Bodrum Spora, tebrikler ve sonsuza dek başarılar 🙏🙏🙏