Bodrum Gündem

Can güvenliği için yollarda koruyucu önlemler alınıyor

Can güvenliği için yollarda koruyucu önlemler alınıyor

Bodrum Belediyesi ilçe genelinde daha güvenli yollar için koruyucu çelik bariyer olarak bilinen oto korkuluk çalışmalarına başladı. Keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında koruyucu olarak da bilinen çelik bariyerler Yalıçiftlik ve Etrim yolu arasında tamamlandı.

Bodrum Gündem Haber

Özellikle yaz aylarında araç trafiğinin yoğun olduğu yollarda, 3000 metre oto korkuluk çalışmasını kısa sürede tamamlayan ekipler, sürücülerin ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için yollarda güvenli gelecek çalışması başlattı. Başlatılan çalışmalar kapsamında, tehlike arz eden güzergâhlardaki yol kenarlarına çelik bariyerli oto korkuluk ve motor korkuluk montajları sürdürülüyor.

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, öncelikli olarak tehlikeli virajlar ve uçurum kenarları başta olma üzere vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve tehlikelere kalkan olmak için yol kenarlarındaki iyileştirmeler devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü Yolları Daha Güvenli Hale Getiriyor

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde daha güvenli, modern yollar için ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Özellikle keskin virajlı, uçurumlu yollarda yol kenarlarına koruyucu çelik bariyerler (oto korkuluklar) yaparak bu yolları daha güvenli hale getirmeye çalışıyor.

İslamhaneleri Mahallesi Sanatçılar Sitesi dere yanı 250 metre, Gündoğan Mahallesi Kızılburun siteleri yol güzergahı 75 metre, Mazı köy içi ve Taşlı Yalı arası 1300 metre, Yalıçiftlik – Etrim arası 1375 metre ile toplamda 3000 metre uzunlukta oto korkuluk montajı yapımı tamamlandı.

Yapılan işler kapsamında Yalıçiftlik -Etrim yolu arasında 1,5 kilometrelik oto korkuluk ve motor korkuluk montajı tamamlandı. Yine gece sürüş güvenliğini arttırmak amacıyla, 12 metre aralıklarla reflektörler yerleştirildi.

Başlatılan çalışmalarda oto korkuluklar, 4 mm kalınlığındaki galvanizli dikmeler 2 metre aralıklarla 1 metre ankraj boyu sağlanacak şekilde zemine ankre edildi. Dikmelere 2.5 mm kalınlığındaki galvanizli raylar monte edildi. Rayların üzerine 12 metre aralıklarla reflektörler takıldı. Otokorkuluk montajı tamamlandıktan sonra üzerine 0.5 mm kalınlığındaki galvanizli motosiklet bariyerleri monte edildi. Tüm bağlantı elemanları galvanizli cıvatalar ile sağlandı. Oto korkuluk ve motor korkulukların başlangıç ve bitişlerine can güvenliğini sağlamak ve uçlarının keskin kalmasını önlemek amacıyla, uç parçalar takılarak asfalt üzerinden 75 cm yükseklik sağlanacak şekilde montaj tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.