Bodrum Gündem

Erdoğan, alkış sever

Bodrum Gündem’in Yazı İşleri Müdürü, Gazeteci dostum Fatih Bozoğlu sağolsun benim yazılarımın üzerine bir fotoğraf koyar. Elim çenemde, dinleme pozundaki bu fotoğraf, AKP Meclis Grubunda çekildi.  Erdoğan’ı dinlemekten sıkıldığım bir anda, salonda bulunan Foto Muhabiri arkadaşım Ali Ekeyılmaz tarafından çekildi.

Dün, yine AKP grup salonunda, basın locasından Erdoğan’ı dinliyorum. Grup toplantısı, Pandemi nedeniyle seyircisiz yapıldı.

Erdoğan’ın “morali düzelsin” diye partililerle doldurulan balkonlar artık boştu. Alkış ve sloganlarla inleyen, şiirlerin, şarkıların okunduğu grup toplantıları geride kalmıştı. Balkonlardan yarı beline kadar sarkarak, methiyeler düzen imam hatipli gençler yoktu. Kucaklarındaki çocuklarını göstererek “Tayyip Dede” diye bağırtanlar, yüksek sesle dua eden yaşlılar yoktu.

Grup salonu sadece, milletvekillerinin alkışlarına kalmıştı.

Milletvekili alkışları da oldukça cılızdı. AKP grubunda Erdoğan’ı “alkışlamama cesareti” gösteren vekillerin sayısı artmıştı. Hatırlatmakta fayda var. Geçtiğimiz haftaki grupta kendisini alkışlamayan, Maliye ve Hazine Bakanı Lütfü Elvan görevden alınacağı saati bekliyor.

Eski alkışı ve sloganları kaybeden AKP grubu, heyecansızdı.

Böyle olunca, alkışı ve sloganları seven Recep Tayyip Erdoğan da, eski performansında değildi.  Konuşmasını da kısa kesti. Kısa konuşmasındaki, alkış isteyen vurguları, milletvekillerinden ya karşılık alamıyor, ya da cılız bir alkış alıyordu.

AKP Genel Başkanı, alkışlamayanı sevmez.

Daha önce;

-Gümüşhane il kongresinde, kendisini alkışlamayanlara, “Ben şimdi salona bakıyorum, salonda heyecan görmüyorum. Eskiden Gümüşhane’nin salonları sürekli olarak alkışla inlerdi. Bunu her an görmek yaşamak arzusu içindeyim.” diye uyarmıştı.

-2019 Değerlendirme Toplantısı’nda ise kendisini alkışlamayanlara, “Alkış gelmiyor” demişti.

-Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde ise “Hazır mıyız?” diye seslenen Erdoğan, alkış alamayınca, “Allah, Allah” diyerek,  “Ne o ya? Ölü toprağı serpilmiş üstünüze” sözleriyle tepki göstermişti.

-Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci yılı nedeni ile açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasının bir noktasında alkış gelmeyince “Söylemesek alkışlamayacaksınız.” diye sitem etmişti.

Evet, seyircisiz ve alkışsız yapılan dünkü grup toplantısı Erdoğan için oldukça üzücü geçti.

AKP oylarının düşüşü, milletvekillerinin alkışına da yansımış gibi göründü.

Bir kişi hariç.

AKP Grup Başkanvekili, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu hariç. Akbaşoğlu’nu kamuoyu, “simitçi vekil” olarak tanıyor. “Asgari ücretle çalışan bir ailenin, günde 3 öğün simit yemesi halinde, ayda cebine 1120 lira para kalacağı” hesabını yapmış, işçileri çok kızdırmıştı.

Erdoğan’ın kendisini grup başkan vekili yapmasından sonra, grup toplantılarında Erdoğan’ın her cümlesini alkışlamaya başladı. Bu nedenle adı “Alkışcıbaşı”na çıktı. Akbaşoğlu’nun alkışları çok dikkat çekiyor. Akbaşoğlu, dün de AKP genel başkanını alkışlamaktan yoruldu. Milletvekili arkadaşlarını canlandırmak için çok çaba gösterdi. Ancak bazen de boşa düştü. Kendisine fazla eşlik eden olmayıncada gülümsemelere neden oldu.

Seyircisiz ve alkışsız bir grup toplantısı yaşayan Erdoğan’ın, bir sonraki grup toplantısına seyirci getirilmesi talimatı vermesi, sürpriz olmayacak.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.