Bodrum Gündem

TTI Outdoor ile doğadaki yerini keşfet

TTI Outdoor ile doğadaki yerini keşfet

15.Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenecek TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı, doğayı çatısı haline getirmek isteyenleri buluşturuyor.

Bodrum Gündem Haber

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, İzmir Vakfı ve UKKF desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek TTI Outdoor Fuarı; 2-5 Aralık tarihlerinde Fuarizmir C holde, halka açık ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
İzmir ve Ege Bölgesi’nin doğa ile uyumlu yaşam tarzı, doğayla iç içe olmak isteyenler için cazibe merkezi oluşturuyor. Türkiye’nin köklü turizm fuarı Travel Turkey İzmir’in tecrübesini arkasına alan TTI Outdoor, şehir yaşamının stresinden kurtulmak isteyenlerin yönünü doğaya çevirecek.

Doğaseverlerin Tüm İhtiyaçları Bu Fuarda

Motokaravan, Çekme Karavan, Alkovenli Karavan, Mobil Evler, Özel Amaçlı Araçlar, Mobil Hizmet Karavanları, Ticari Karavanlar, Seyahat Römorkları, Karavan Yan Sanayisi ve Aksesuarları, Kamp Malzemeleri ve Ekipmanları, Karavan Kiralama Acenteleri, Dernekler ve Kulüpler, Su Kesimi 10 mt Altı Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları, Marinalar, Bisiklet ve Motosiklet gibi ürün gruplarının yer alacağı TTI Outdoor Fuarı, doğaseverlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.

Alternatif Turizm Trendleri Yükselişte

Yeni tatil tercihlerinde doğaya kaçış, kalabalıktan uzaklaşma ve sosyal mesafe belirleyici oldu. Pandemi nedeniyle tüm dünyada uzun süre binalara hapsolan insanlar, alternatif tatil seçeneklerinin izini sürerek doğayla buluşmak için gün sayıyor. Bu süreçte, içinde doğa, macera, kamp, karavan, bisiklet, trekking olan rotalara ilgi arttı. Türkiye gibi doğa, tarih, deniz açısından her türlü zenginliğe sahip ülkelerin turizmi sürdürülebilir kılması için alternatif turizm büyük önem taşıyor. Avrupa ülkelerinin elde ettiği turizm gelirinde önemli bir paya sahip olan alternatif turizm trendi, salgın sürecinde tüm dünyada yükselişe geçti. Görünen o ki alternatif turizm, önümüzdeki günlerde turizm pastasından daha büyük bir pay alacak.

İzmir’in Doğayla Uyumlu Kent Hedefi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde; İzmir’in yeni turizm hedeflerinde, yalnızca farklı görüş ve düşüncelerdeki insanların uyum içinde yaşadığı bir kent iklimini değil, aynı zamanda insanların diğer canlılarla, havayla, suyla, iklimle barışık bir hayat sürdüğü bir yaşam tarzı var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i marka kent yapma vizyonu ile bu hedefin tüm Türkiye’ye ilham vermesi de amaçlanıyor. İzmir turizm stratejisi “dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması” fikrinden hareket ediyor. Ana eksenini ise, şehrin Akdeniz çanağı ve dünyadaki diğer şehirlerden pozitif ayrışmasını sağlayacak tarih, kültür ve arkeoloji turizmi oluşturuyor. Gastronomi, deniz, doğa ve kırsal turizm, kıyı turizmi, inanç, etkinlik, kongre ve fuar turizmi öne çıkan diğer turizm türleri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.