Bodrum Gündem

Asgari Ücret Tamam da, Hepiniz Emeklileri Unuttunuz!

Türkiye son 10 gündür asgari ücret ile yattı, asgari ücret ile kalktı. Elbette hayati derecede önemli. Nitekim bu kez saraydan şimdilik olumlu sinyaller var. İyi bir artış gelecek deniliyor. Dilerim, bu yalan olmaz, emekçilerimiz bir nebze olsun nefes alırlar.

Güzel de, peki pahalılık altında inim inleyen emeklilerin hali ne olacak? Ocak ayı yalnızca asgari ücretlilerin değil, emeklilerin de maaş artış ayı.

Bugüne kadar TÜİK’in yalan dolan enflasyon oranları üzerinden zam alan emeklilerin maaşları, gerçek hayat pahalılığı karşısında eridi gitti.

Ama ne Kılıçdaroğlu’ndan, ne Akşener’den, ne de Halk TV başta olmak üzere bu ara emekli maaşları konusunda tık yok. Adeta emeklileri unuttular. Bu konuda hükümete en ufak bir pres yok.

Yahu arkadaşlar, bu iş yalnızca 10 milyon (21 Haziran resmi rakamına göre 9 milyon 187 bin) emekliyi ilgilendirmiyor. Onun en az  3 misli kadar emekli eşlerini, iş bulamadıkları için anne ve babasının eline bakan genç işsizleri, hem emekli olamadıkları hem de iş bulamadıkları için anne babaya sığınan EYT’lileri de çok yakından ilgilendiriyor.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Akşener, HDP yetkileri ve de Bahçeli; bu durumun gerçekten farkında mısınız?

En 30 milyonluk bir kitle, asgari ücret konusunda beklenen iyi haberleri kendileri için de bekliyorlar.

Lütfen hepiniz kendinize gelin ve bu konuya acilen eğilin.

Dikkat edin, EYT’liler  ile 2008 sonrası emeklilerin gasp edilen haklarına değinmedim bile.

Özellikle muhalefete ve yandaş olmayan medyaya sesleniyorum: Hadi, bugünden tezi yok bu işi de yoğun ve tam saha pres şeklinde  gündeminize alın lütfen.

2 Aralık 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.