Bodrum Gündem

Bodrum’dan İnsan Manzaraları “Rifat Güneri” 21 Mart 2012 Özel Röportaj

Bodrum’da CHP denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi Rifat Güneri’dir. Gülüşü ışık saçan, enerji veren, bastonunu sadece “tak tuk” sesi çıksın geldiği belli olsun diye taşıyan 85 yaşında bir delikanlı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem- 21 Mart 2012

Bodrum’da hemen herkes tanır onu. 1999 yılında deprem nedeni ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılmazken o atına binip sokaklarda tek başına Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapan bir Cumhuriyetçi, bir Atatürkçüdür. Gençliğinde ufak tefek olmasına karşın 85 kiloluk çuvalı tek başına deve sırtına atacak kadar da güçlü kuvvetli bir adam.

Bodrum İnsan manzaraları için bir röportaj yapalım dediğimizde ?Anlatacak çok şey var, yaşanmış çok şey var? dedi. Bitiremedi de anlatacaklarını. Biz çocukluğunu sorduk o ekonomiden bahsetti, o yıllarda ihracat yapıldığını. Herkesin çok çalıştığını anlattı. Kısa bir Bodrum tarihi yaptık onunla, ekonomiden sosyal yaşama, ama en çok ta politika ve Atatürk.

Anasız babasız büyümüş ama 5 evlat yetiştirmiş. CHP ve Atatürk’süz bir yaşam onun için yok. Çok çalışmış, çok zorluk görmüş. Hala çalışıyor evlatlarına yardım ediyor. Anlatmayı, anlatılanları çok ciddi bir şekilde yapıyor. Turizm içi pek iyi şeyler söylemiyor. Doların 92 kuruş, markında 32 kuruş olduğu yunan parasına gülündüğü o güzel günlerden bu güne gülüşünü hiç eksik etmiyor.

Lakin sıkıntıları var CHP içinde parti içinde partiler var diyerek çok ince bir mesajda vermeyi ihmal etmiyor. Rifat Güneri 85 yaşında bir delikanlı, bir Bodrumlu. Hemde hasından.

Ağaçlar ayakta ölür derler ya. Dim dik dinç sağlıklı. Dileğimiz uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun.

Yorumlar

  1. Ümit Baltutan dedi ki:

    Allah Rıfat amcamıza bol ömürler versin,başımızdan,CHP’den ve Bodurumdan eksik etmesin.Çok güzel bir ropörtaj olmuş sayın Bozoğlu, büyüklerimizle yapılan böyle ropörtajlar gelecek nesillere ışık tutuyor.Teşekkürler.

  2. Beysun Özbek dedi ki:

    Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü anlatırken halen daha gözleri dolan, bu sevgiyi halen daha içinde sıcacık tutan 85’lik delikanlı sevgili Rıfat amcam..
    Bu memleketin senin gibi zorlukları göğüslemiş, halen daha dim dik, içinde Atatürk sevgisi ile dolu insanlara ihtiyacı var..